Odbornici ulcinjskog parlamenta i o rebalansu budžeta?

Razlog za donošenje rebalansa, leži u prekomjernom trošenju budžetskih sredstava u prvih pola godine, budući da su neki troškovi, posebno kada je u pitanju kabinet bivšeg predsjednika Opštine Aleksandra Dabovića, premašeni i po nekoliko puta više od dozvoljenih 10 odsto

6610 pregleda 2 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Shutterstock
Ulcinj, Foto: Shutterstock

Ukoliko Ministarstvo finansija da zeleno svijetlo, sjutra će se pred odbornicima ulcinjskog parlamenta naći prijeko potrebni predlog rebelansa za ovu godinu kao dopuna već utvrđenog dnevnog reda. To je Vijestima potvrdio opštinski sekretar za budžet i finansije Arijan Murati.

Razlog za donošenje rebalansa, leži u prekomjernom trošenju budžetskih sredstava u prvih pola godine, budući da su neki troškovi, posebno kada je u pitanju kabinet bivšeg predsjednika Opštine Aleksandra Dabovića, premašeni i po nekoliko puta više od dozvoljenih 10 odsto.

Kako su Vijesti ranije objavile, troškovi reprezentacije za kabinet predsjednika planirani su na iznos od 12.000 eura ali su do kraja juna oni iznosili preko 20 hiljada eura, 67 odsto više od plana. Na službena putovanja planirano je sedam hiljada eura za godinu ali je već utrošeno 8.655 eura, skoro 24 odsto više. Konsultantske usluge, projekti i studije trebalo je koštaju 2 hiljade, ali je za njih izdvojeno četiri puta više. Takođe, za medijske usluge predviđene na iznos od 25 hiljada eura, do kraja juna potrošeno je hiljadu eura više a za publikacije, časopise i glasila, umjesto tri hiljade, isplaćeno je skoro deset hiljada eura. Za ugovore o djelu, planiran je iznos od 20 hiljada eura ali je za njih iz gradske kase već izdvojeni devet hiljada eura više...

Povezani članci

16. Jul 2022.

Dabović nije štedio na iću, piću i gorivu

Aktuelni predsjednik Opštine Omer Bajraktari, koji je na tu funkciju stupio početkom juna, kazao je tada Vijestima da kao predsjednik teško funkcioniše jer većina stavki prekoračena i najavio rebalans.

On je juče kazao Vijestima da će iznos rebalansa biti manji u odnosu na prvobitni plan budući da su izostavljene neke stavke za koje je već sada izvjesno da ne mogu biti realizovane do kraja godine.

Odlukom o budžetu Opštine Ulcinj za 2022, ukupni primici planirani su u iznosu od 16,240.000 eura dok su za period januar- jun planirani u iznosu od 8,120.000 eura. Ostvareni su u iznosu od 5,467 miliona eura što je 33. 67 odsto u odnosu na plan za 2022.

Kada se iz ostvarenja za 2022, izuzmu sredstva prenijeta iz prethodne godine i kreditna sredstva u periodu od 01.01.2022-30,06,2022, prihodi su realizovani u iznosu nešto više od 4 miliona eura...

Osim pitanja i odgovora odbornika, na dnevnom redu Skupštine su i predlozi odluka o davanju saglasnosti na Statut društva sa ograničenom odgovornošću "Parking servis" Ulcinj, o davanju saglasnosti na Plan i program rada i finaciskog plana za 2022. godinu JU Dnevnog Centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Sirena“ Ulcinj, o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora o izmjenama i dopunama Statuta JU Dnevni Centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Sirena“ Ulcinj, o davanju saglasnosti na Izvještaj o radu JU Dnevni Centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Sirena“ Ulcinj za 2021. godinu, o davanju saglasnosti na Plan rada i Finansijski plan za 2022. godinu JP „Centar za kulturu“ i predlog odluke o davanju saglasnosti predsjedniku Opštine na Odluku o bratimljenju Opštine Ulcinj i grada Silvi u Italiji.

Bonus video: