URA: Ko je za evropski put Crne Gore glasaće za članove Sudskog savjeta

"Sada je prava prilika da se utvrdi ko je istinski za deblokadu evropskog puta Crne Gore"

10891 pregleda 24 komentar(a)
URA, Foto: Građanski pokret URA
URA, Foto: Građanski pokret URA

Građanski pokret URA saopštio je večeras da ko je za evropski put Crne Gore glasaće za članove Sudskog savjeta.

"Načelni dogovor oko kandidata za Sudski savjet je postignut, a sada su na testu svi politički subjekti koji tvrde da njeguju evropske vrijednosti i da se zalažu za Crnu Goru u Evropskoj uniji. Očekujemo od njih da podrže predložene kandidate”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA nakon što je tokom večerašnjeg Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu usvojena lista kandidata za Sudski savjet.

Predloženo je da kandidati za Sudski savjet budu Radoje Korać, Nebojša Vučinić, Fikret Kurgaš i Dragan Šoć, a oni su večeras i izabrani za kandidate iz reda uglednih pravnika za Sudski savjet.

"Želimo da vjerujemo da će evropski orjentisane političke partije prepoznati važnost ovog momenta i da će podržati kandidate. Sada je prava prilika da se utvrdi ko je istinski za deblokadu evropskog puta Crne Gore. Ovo je test za sve u Skupštini Crne Gore koji će svojim glasanjem jasno pokazati kome je evropski put Crne Gore na prvom mjestu, a URA će, naravno, podržati i glasati za predlog članova Sudskog savjeta", zaključuju iz URE.

Bonus video: