Vučinić: Pitanja koja su opterećivala političku scenu polako se skidaju sa dnevnog reda, glavna tema privredni razvoj

Vučinić je istakao da je to bio zadatak 42. Vlade njenog premijera i njegovog užeg kabineta, "međutim taj istorijski važan zadatak koji je imao, nije uspio da ispuni, nedostatak političke odgovornosti i zebnja za foteljom učinili su da ovaj ugovor sačeka 43. Vladu i nekog novog premijera"

4956 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Radnička partija pozdravila je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i ocijenila da je time stavljena tačka na pitanje pravoslavne ckrve u Crnoj Gori.

Predsjednik te partije Maksim Vučinić poručio je da se okrenemo zajedničkoj budućnosti u pomirenoj Crnoj Gori.

"Prosperitet i napredak imaju samo oni narodi koji su slobodni, mi smo osjetili ukus te slobode nakon dugo željenih promjena koje su se desile 30. avgusta 2020. Ne smijemo dozvoliti da mračne sile DPS-a opet zavladaju Crnom Gorom. Njihovo protivljene Ugovoru znači protivljenje pomirenju, a time i prosperitetu Crne Gore i njenih građana", kazao je on.

Povezani članci

03. Avgust 2022.

Potpisan Temeljni ugovor između Vlade i SPC

Vučinić je istakao da je to bio zadatak 42. Vlade njenog premijera i njegovog užeg kabineta, "međutim taj istorijski važan zadatak koji je imao, nije uspio da ispuni, nedostatak političke odgovornosti i zebnja za foteljom učinili su da ovaj ugovor sačeka 43. Vladu i nekog novog premijera".

"Međutim, bitno je da se pitanja koja su opterećivala političku scenu polako skidaju sa dnevnog reda. Sada je, nadam se, glavna tema privredni razvoj i ekonomski rast u Crnoj Gori", saopštio je on.

Bonus video: