Krivokapić: Ovo je dan koji nas je udaljio od EU; Abazović: Tužan dan za sve koji žele da žive u prošlosti

“Mnogo toga je urađeno u ovoj državi na prevaru. Postoje sankcije za pogreške i uspjehe. Predsjedniče Vlade, ovo nije bio ni lijep ni primjeren dan. Nemate vi pravo ništa da ratifikujete, više nego moja baba”, kazao je Krivokapić

18828 pregleda 37 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube/Vlada
Foto: Screenshot/Youtube/Vlada

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić je citirajući interni dokument iz Brisela, koji još zvanično nije stigao u MVP, kazao da je zbog Temeljnog ugovora Nacrt izvještaja Evropske komisije Crnoj Gori za 2022.godinu prilično negativan.

Citirajući interni dokument rekao je da u briselskim krugovima ne postoji razumijevanje zbog čega se u ključnom momentu za proces evropskih integracija za Crnu Goru fokus stavlja na pitanja kao što su Temeljni ugovor i na taj način dovodi u pitanje istorijska šansa Crne Gore da ubrza svoj put ka EU:

“Ovakav odnos prema istorijskoj šansi je jedan od razloga zbog kojeg trenutni Nacrt izvještaja Evropske komisije Crnoj Gori za 2022.godinu je prilično negativan”.

Krivokapić je kazao da je i prevara dozvoljena u politici ako su posljedice male.

“Mnogo toga je urađeno u ovoj državi na prevaru. Ovo je dan koji nas je udaljio od EU. Postoje sankcije za pogreške i uspjehe. Predsjedniče Vlade, ovo nije bio ni lijep ni primjeren dan. Nemate vi pravo ništa da ratifikujete, više nego moja baba”

Istakao je da je SNP ispunio glavni prioritet ulaska u Vladu.

Krivokapić je kazao da mu je žao što su kao 43.Vlada propustili priliku da već sada, završe sledeću fazu ka EU, da bi građani živjeli u sigurnijem i uređenijem društvu.

“To ne znači da izbori neće dati priliku da se formira evropska Vlada i da trenutno zaustavljanje ponovo pretvori u rezultat”, kazao je MVP.

Premijer Dritan Abazović rekao je da je tužan dan za sve koji žele da žive u prošlosti, a lijep za one koji žele da teme iz prošlosti zatvore na demokratski način.

“Žao mi je ako pripadate prvoj kategoriji. Ali po formatu i znanju pripadate drugoj kategoriji”.

On je rekao da u EU ne postoji komesar za religijska pitanja niti to postoji u akiju, ali je to što su dio propagande u Crnoj Gori je druga priča.

“Temeljni ugovor je trebalo da se potpiše da bi došli od većine od 54 ili 49 i punog konsenzusa. To sam i najavio prije mjesec dana. Sad ćemo svi imati priliku u Parlamentu da glasamo za evropska pitanja”, rekao je premijer.

On je naglasio da “ovdje postoje okupatori-kirminalci” koji državu drže kao taoci, navodeći da se bore protiv njih.

“I zbog kojih mi već nismo u EU”.

Istakao je da je spreman i da ide kući, ali da nije spreman da neko državu drži kao taoca.

“Mislili ste da će snaga jedne finansijske grupacije , koje je već počela kampanju preko kvazi portala, biti dovoljna da utiče na premijera da se pomjeri sa svog puta. To se neće desiti. Na izborima predviđam sunovrat te politike koju finansiraju ti centri moći. Volio bih da niste na tom bordu, ali mislim da su strukture vaše partije na tom brodu i zato treba da se sruši Vlada”.

Bonus video: