LP: Podnosimo inicijativu za smjenu Vlade, Ustavni sud da preispita ugovor sa SPC

Ocijenili su da se nakon današnjeg potpisivanja ugovora Vlade Crne Gore sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) dovodi u pitanje ustavni građanski koncept Crne Gore, njeno istorijsko i kulturno nasleđe i identitet

9697 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija saopštila je da će podnijeti prijedlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore.

Oni će, kako navode, nastojati da daju doprinos razrješenju ovakve situacije u skladu sa svojim mogućnostima.

Ocijenili su da se nakon današnjeg potpisivanja ugovora Vlade Crne Gore sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) dovodi u pitanje ustavni građanski koncept Crne Gore, njeno istorijsko i kulturno nasleđe i identitet.

Istakli su da ta partija već duže vrijeme upozorava kako samu Vladu i premijera, tako i partnere u parlamentarnoj većini, na poteze koji mogu biti loši za državu, a o kojima su, kako navode, obavijestili i naše međunarodne partnere u Evropskoj Uniji.

Povezani članci

03. Avgust 2022.

Potpisan Temeljni ugovor između Vlade i SPC

"Međutim, izostanak bilo kakve fleksibilnosti, dijaloga i spremnosti da se čuje i druga strana, onemogućili su da se jednostavno i lako riješe ključna pitanja oko ugovora sa SPC. Umjesto toga, Vlada nas ovim potezima uvlači u klerikalizaciju društva što je nedopustivo", navodi se u saopštenju.

Ta partija zahtijeva od Vlade da odmah objavi tekst potpisanog akta koji je kreiran "pa i potpisan iza očiju javnosti, skriveno i tajno uz brojne manipulacije što odmah dovodi u pitanje legitimitet ovog akta i rezultiraće podnošenjem inicijative pred Ustavnim sudom o legalnosti ugovora".

Bonus video: