Marović: URA uradila sve da dođe do potrebnih imenovanja u pravosuđu

"Razgovarali smo sa svim stranama, povukli smo poteze za koje smo smatrali da mogu dovesti do smanjenja polarizacije, uradili smo sve, samo nismo sjedjeli skrštenih ruku. To se ne bi moglo reći za pojedine poltičke partije koje su proces posmatrale sa strane i pozivale na rušenje Vlade"

14581 pregleda 34 komentar(a)
Marović, Foto: URA
Marović, Foto: URA

Građanski pokret URA (GP URA) sve je radio i radiće za evropsku budućnost Crne Gore. Samim tim, on ne može da nosi epitet antievropske partije koji ovih dana pokušavaju da nametnu naši politički oponenti.

To je u saopštenju koje je medijima dostavilio medijski tim ove partije rekla Jovana Marović, potpredsjednica GP URA i ministarka za evropske poslove.

"U protekla četiri mjeseca uradili smo sve da dođe do potrebnih imenovanja u pravosuđu kojima bi naš evropski put bio odblokiran. Razgovarali smo sa svim stranama, povukli smo poteze za koje smo smatrali da mogu dovesti do smanjenja polarizacije, uradili smo sve, samo nismo sjedjeli skrštenih ruku. To se ne bi moglo reći za pojedine poltičke partije koje su proces posmatrale sa strane i pozivale na rušenje Vlade", kaže Marović.

Kako navodi "ubrzanje evropskog puta zahtijeva ispunjenje nekoliko ključnih zahtjeva".

"Koje osim pomenutih imenovanja, podrazumijeva i izmjene zakona i njihovu beskompromisnu primjenu, ali i široki društveni konsenzus o najvažnijim pitanjima. Mi ćemo na njemu nastaviti da radimo", zaključila je Marović.

Bonus video: