Milatović: Umjesto kadrova na pravosudnim funkcijama dobili smo zaustavljanje demokratskog i ekonomskog razvoja zemlje

"Dobili smo sezonu ispod svih očekivanja, zaustavljanje EU integracija, neustavno odlaganje lokalnih izbora, politički inženjering za 'spašavanje redova Ivana', političarenje i nedostatak vizije"

17624 pregleda 84 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Jedini način da zemlja izađe iz duboke političke krize je da Skupština u petak izglasa nepovjerenje ovoj lakrdiji od Vlade, poručio je Jakov Milatović, jedan od lidera pokreta Evropa sad i bivši ministar ekonomskog razvoja.

U saopštenju koje je dostavio medijima Milatović je dodao da bi nakon toga odmah trebalo da se raspišu vanredni parlamentarni izbori i mandat za odlučivanje vrati građanima.

"Onako kako je jedino fer u ovom trenutku - bez bilo kakvih daljih političkih trgovina", dodao je Milatović.

Kaže da se "svi se sjećamo kada je 'relaksirani' potpredsjednik - neispunjenih dječačkih snova - govorio da obara 42. Vladu kako bi nova - njegova i DPS-ova 'otključala' vrata za postavljenja u pravosuđu".

"Osam mjeseci nakon ove šarene laže umjesto kadrova na pravosudnim funkcijama dobili smo partijska namještenja visoko nekompetentnih i istrošenih kadrova u svim oblastima državne uprave. Dobili smo sezonu ispod svih očekivanja, zaustavljanje EU integracija, neustavno odlaganje lokalnih izbora, politički inženjering za 'spašavanje redova Ivana', političarenje i nedostatak vizije. Jednom riječju - dobili smo zaustavljanje demokratskog i ekonomskog razvoja zemlje", zaključio je Milatović.

Bonus video: