Abazović: Neka padne, da osvježi

"Pravda je krenula, došlo je do tektonskih poremećaja. Referome koje smo pokrenuli u Tužilaštvu omogućila su najveća hapšenja za kriminal i korupciju u istoriji države. Završili smo korekciju zakona o porijeklu imovine i brzo će se naći pred poslanicima - imovinu koja je pokradena, vratićemo građanima"

34595 pregleda 121 komentar(a)
Abazović, Foto: Printscreen YouTube/Vlada CG
Abazović, Foto: Printscreen YouTube/Vlada CG

Ispunjavamo sve što smo obećali, ne ostavljamo ništa za sjutra. Sve odmah i sad, za čistu, zelenu i evropsku Crnu Goru. Neka padne da osvježi, poručio je premijer Dritan Abazović.

On je to rekao u video obraćanju povodom prvih 100 dana Vlade Crne Gore.

"Za 100 dana imali smo oko 100 međunarodnih aktivnosti, sreli smo se sa 120 međunarodnih zvaničnika, 40 ambasadora, devet premijera, desetak predsjednika država, 13 evrospkih zvaničnika... Posjetili smo deset država, dok su tri delegacija na najvišem nivou bile naši gosti", kaže Abazović.

Dodaje da je delagacija Vlade "posjetila Ukrajinu, da je stigla u Kijev i pružila bezrezervnu podršku predsjedniku Volodimiru Zelenskom".

"Pravda je krenula, došlo je do tektonskih poremećaja. Referome koje smo pokrenuli u Tužilaštvu omogućila su najveća hapšenja za kriminal i korupciju u istoriji države. Završili smo korekciju zakona o porijeklu imovine i brzo će se naći pred poslanicima - imovinu koja je pokradena, vratićemo građanima", naveo je Abazović.

Kaže da je suzbijen šverc cigareta preko Luke Bar i "da je Crna Gora imala najveću zapljenu u Evropi".

"Vjerovali ili ne, sve to samo za 100 dana, a ima još toga. Radimo da tešku jesen i zimu što spreminje dočekamo", rekao je Abazović.

Skupština Crne Gore sjutra će raspravljati o nepovjerenju Abazovićevoj Vladi. Slogan "Neka padne, da osvježi" obilježio je izbore 30. avgusta 2020, kada je prvi put došlo do promjene vlasti u Crnoj Gori.

Bonus video: