Demokrate: Crnogorska braća Dalton specijalisti za svaki džep u CG

Što se tiče rejtinga partije, Demokrate poručuju: "Želja će vas biti..."
3 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.10.2017. 17:20h

"Crnogorska braća Dalton – Milo, Sveto i Duško – naredili su članovima svoje organizovane kriminalne bande da u okviru noći, kako su i navikli i kad najbolje funkcionišu, šalju svoja nebulozna saopštenja, jer se plaše našeg argumentovanog odgovora. No, danas im u podne odgovaramo – naša čistina kao Sunce već je počela da tjera vaša tamu koju ste nad Crnom Gorom nadvili evo skoro 3 decenije. I vaš obračun sa građanima, budžetom i cijelom državom uskoro će se završiti, jer ste, kolokvijalno rečeno, odavno pukli", navodi se u reagovanju Demokrata na saopštenje DPS-a.

"A da pucate po svim šavovima, nakon Budve, Kotora i Herceg Novog, najbolji pokazatelj, kojeg ste itekako i vi svjesni, jeste i pad vašeg rejtinga od cijelih 8%. Pad podrške za braću Dalton i društvo veoma je primjetan u svim opštinama, čemu svjedoči i činjenica da je samo u Herceg Novom 800 nekadašnjih DPS glasača glasalo Demokrate. A usljed pada rejtinga, zbog izvjesnosti da neka od frakcija i članova OKG neće biti u prilici da dobije svoj garantovani dio kolača, dolazi do sukoba. Distanca između kraka kriminalne hobotnice, od milošte zvane DPS, je tolika da su Đukanović i Marković počeli snagu da odmjeravaju preko jedne žene - tu im je stalo svo čojstvo i junaštvo. I šta imamo kao rezultat? Potpuno nestabilnu Vladu, kojoj se ne zna ko je na čelu, a ko na začelju i koliko je frakcija u njoj, kao i ko sve od pojedinaca iz kriminalnog miljea i opskurnih likova stoji iza pojedinih ministara i cijelih ministarstava. Čak i u selima, koja zahvaljujući vama nemaju ni struju, ni vodu, znaju da u svakom odboru imate po tri frakcije, tako da su za vas izbori svojevrsna licitacija koja vas razvrstava na optužene, okrivljene i svjedoke saradnike."

Što se tiče rejtinga partije, Demokrate poručuju: "Želja će vas biti. I vas i novinara jednog vašeg udbaškog medija, u kojem je sazdan psihološki profil svih vas zajedno".

"I u ovom trenutku, Demokrate se nalaze na nikad većem nivou povjerenja i podrške crnogorskih građana.

Da postoji ogromni strah u njihovim redovima od Demokrata, DPS pokazuje i riječima koje koristi u obraćanju najperspektivnijem političkom subjektu u Crnoj Gori, a svaki dan su im usta puna licemjernih poziva na kulturu dijaloga i umjerenost rječnika. Vraćaju se izvoru, pa preuzimaju Šešeljev stil, u koji upakuju sve neistine koje izađu iz njihovog pera. Gospodo Dalton, smiješni su vaši navodi o našim navodnim zloupotrebama, jer svi znaju da imamo i crno ispod nokata da biste sve učinili, preko pravosudnih organa koji su vašim rukama, da nas ucijenite i kompromitujete. No, naša mana u vašim očima je to što nam nemate što naći, iako ste sve vaše službe i paraslužbe upregli u tu svrhu. Zato, izvolite, gospodo, imate vlast, kažite ko gradi, rušite i hapsite, ako govorite istinu. Međutim, svakome je jasno da ste opet slagali, jer ne činite ono što biste rado. A koliko licemjerstvo vlada u samom DPS-u, najbolje govori primjer upravo trojice crnogorske braće Dalton – jedan gradi imperiju, drugi je pobjegao i odselio se, a treći se svađa sa prvim, jer mu je krivi dio. Kad smo već kod ovog drugog, ne rekoste nam – kako se Sveto i Miloš osjećaju kao srpski državljani i da li su im milioni na sigurnom? I ne odgovoriste nam – šta bi sa onih 8 funkcionera DPS-a koji posjeduju strano državljanstvo, a koje ste na svojim listama podmetnuli građanima? Šta ćete tek reći ako vam otkrijemo još tri puta toliko? A ko je bio špijun u Crnoj Gori, raspitajte se kod uglednih mojkovačkih domaćina", navode Demokrate i dodaju:

"Podsjećanja radi, banda braće Dalton davnih 1890-ih je bila specijalizovana za pljačku banaka i vozova, a ovi današnji čak i posjeduju svoje banke i specijalisti su za svaki džep u Crnoj Gori. U koji god džep da stavite ruku, naći ćete prst ove „naše“ braće Dalton. No, ne zadugo. Prugasta odijela će biti u modi među članovima OKG."

Bonus video: