Đukanović: Kolašin sinonim slobodarstva i jezgro crnogorskog antifašizma

"Zahvaljujući strateški usmjerenim infrastrukturnim i razvojnim projektima na principima dugoročne održivosti, Kolašin danas ima posebno mjesto na turističkoj mapi Crne Gore i jugoistočne Evrope..."

5929 pregleda 16 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 28. avgusta – Dana opštine Kolašin, predsjednici Opštine Marti Šćepanović, predsjedniku Skupštine opštine Milanu Đukiću, odbornicima i svim građanima Kolašina uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"U svim političkim ekonomskim i istorijskim procesima u Crnoj Gori vaša Opština imala je dostojno mjesto. Praznik koji slavite je prilika da se posjetimo da je Kolašin odrednica postojanosti i trajanja naše državne tradicije, sinonim slobodarstva i jezgro crnogorskog antifašizma. Grad u kojem je u periodu II Svjetskog rata donešena odluka o obnovi državnosti i nacionalnog imena Crne Gore", naveo je Đukanović.

Razvoj koji je Kolašin doživio nakon obnove nezavisnosti, dodao je "pokazatelj je ukupnog napretka savremene Crne Gore".

"Zahvaljujući strateški usmjerenim infrastrukturnim i razvojnim projektima na principima dugoročne održivosti, Kolašin danas ima posebno mjesto na turističkoj mapi Crne Gore i jugoistočne Evrope, pozicionirajući našu zemlju na sve prestižnije mjesto globalne liste kontinentalnih i zimskih turističkih destinacija, posebne prirodne ljepote".

Đukanović je u čestitki naveo i da je Kolašin "zahvaljujući mudrosti svojih pregalaca i lokalne uprave uz pravovremenu podršku Vlade u prethodnom periodu, dobro iskoristio raspoložive prilike".

"Siguran da su započeti, realizovani i planirani projekti prije svega u turizmu, poljoprivredi i saobraćajnoj infrastrukturi, garant daljeg proširenja i kompletiranja ponude Kolašina, dogledno bolje budućnosti njegovih građana i daljeg stabilnog i dinamičnog razvoja Crne Gore, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave", zaključio je Đukanović

Bonus video: