Medojević: Ostavke Abazovića i Danijele Đurović potrebne za resetovanje odnosa

Medojević ističe da su premijer i predsjednica Skupštine nosioci državnih funkcija koje su stekli glasovima DPS-a, što je, kako je kazao, suprotno volji građana sa parlamentarnih izbora

17979 pregleda 45 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, kazao je da su ostavke premijera Dritana Abazovića i predsjednice Skupštine Denijele Đurović neophodne da bi se resetovali politički odnosi unutar pobjednika izbora od 30. avgusta 2020.

Ističe da su Abazović i Đurović nosioci državnih funkcija koje su stekli glasovima Demokratske partije socijalista (DPS) i da je to suprotno volji građana sa parlamentarnih izbora.

"Njihove ostavke bi resetovale političke odnose i stvorile neophodne preduslove za dogovor pobjednika izbora 2020. Ove ostavke bi relaksirale međusobne odnose straha da neko može da zloupotrebi vlast za povoljniju poziciju u kampanji za vanredne izbore koji su neminovni", saopštio je Medojević.

Abazović i Đurović, dodaje, svoje ostavke treba da uslove postizanjem dogovora od najmanje 41 poslanika o mandataru tehničke Vlade koja treba da pripremi vanredne izbore, u kojoj neće biti DPS i "sateliti" na koje, kako tvrdi lider PzP-a, "narkokarteli imaju direktni politički uticaj".

"Dritan i Danijela treba svojim primjerom da pokažu da URA i SNP interese građana i države Crne Gore cijene više od svojih fotelja i da su spremni da daju svoj doprinos rehabilitaciji političkog sistema i konsolidaciji demokratije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: