Ženski klub: Nedopustivo da potpredsjednik Vlade sebi dozvoli uvredljivu izjavu

"Očekujemo hitno izvinjenje potpresjednika Vlade, jer u protivnom, ako ostane pri svom izrečenom stavu pokazuje da nije dostojan obavljanja javne funkcije", kazale su iz Ženskog kluba

8502 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Ženski klub Skupštine ocijenio je da je nedopustivo da neko ko pokriva funkciju potpredsjednika Vlade dozvoli sebi krajnje uvredljivu i diskriminatorsku izjavu, unižavajući kolege po osnovu njihovog ličnog svojstva, bilo da li su roditelji ili ne.

Izjava Vladimira Jokovića je u najmanju ruku uvredljiva, za sve ljude koji ne mogu da imaju djecu, a željeli bi, i vode svoje velike borbe za potomstvo. Uvredljiva je i za one koji svojim izborom ne žele da imaju djecu, navodi se u njihovom saopštenju.

"Očekujemo hitno izvinjenje potpresjednika Vlade, jer u protivnom, ako ostane pri svom izrečenom stavu pokazuje da nije dostojan obavljanja javne funkcije", kazale su iz Ženskog kluba.

Povezani članci

31. Avgust 2022.

Joković: Ne možete glasati za nekoga ko nema djecu

Osudile su "ovaj ispad gospodina Jokovića" zbog očuvanja građanskog karaktera ove države, koja podrazumijeva kompletan opseg ljudskih prava.

Ističu i da je ovo opomena za društvo u cjelini, da ne dopustimo da sa visokih državnih pozicija čuju ovakve nedopustive tvrdnje.

"Ženski klub se u proteklom periodu trudio da ima emancipatorski karakter i da osjetljivim temama , kao što je roditeljstvo prilazi sa prave strane. Nažalost, ova izjava gospodina Jokovića pokazuje da moramo da još intenzivnije radimo, čak i sa našim kolegama za koje smo smatrale da imaju sluha za ove osjetljive teme", zaključuje se u njihovom saopštenju.

Bonus video: