Nikolić: Mandić je sebe i stranku stavio u funkciju tuđih interesa

"A da li se radi samo o služenju interesima drugih država ili i kriminalnim klanovima, kako sugerišu transkripti sa Sky aplikacije, ostaje da se vidi nakon odgovora koje će dati nadležno tužilaštvo"

5518 pregleda 23 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić je povodom današnje izjave poslanika Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića saopštio da je Mandić "posljednja osoba" koja može da priča o “miješanju sa strane”.

Mandić je kazao za RTS da time što su izbjegli "miješanje raznih nedobronamjernih adresa koje su i prethodne dvije godine uticale dominantno na izbore Vlade" su stvorili dobre pretpostavke da izaberu Vladu koja će biti rezultat njihovog dogovora.

Nikolić dodaje da je Mandić "sav svoj kapital, politički i onaj drugi, stekao baš tako što je sebe i svoju stranku stavio u funkciju tuđih interesa".

"Današnja izjava Andrije Mandića, u kojoj četnički vojvoda koji predstavlja sinonim potčinjenog sluganstva i decenijskog služenja tuđim interesima, teatralno izjavi da “ne žele da se iko miješa u unutrašnje poslove Crne Gore” mora izazvati iskren i srdačan podsmijeh", navodi se u saopštenju Nikolića.

On je kazao da Mandić koji se "otvoreno ponosi činjenicom da je samo eksponent rusko-srpske politike u Crnoj Gori", namjerava da "iskrenim spoljnopolitičkim partnerima naše države drži slovo o umiješanosti u unutrašnja pitanja suverenih država".

"To saopštava isti onaj koji je sve incidente koje je pravio kako bi zapalio čitavu Crnu Goru, činio po uputstvu svojih inostranih nalogodavaca: od nasilnih demonstracija protiv priznanja Kosova 2008, šator protesta 2015. koji su eskalirali u pokušaj upada u Skupštinu, preko optužbe da je učestvovao u pokušaju državnog udara u organizaciji ruskih obavještajaca, do redovnih letova avionima Vlade Srbije kojima je odlazio po mišljenje u Beograd", kazao je Nikolić.

Dodaje da "taj Mandićev minuli rad konačno je i nagrađen čuvenom “Vulinovom sabljom” i ordenom".

"A da li se radi samo o služenju interesima drugih država ili i kriminalnim klanovima, kako sugerišu transkripti sa Sky aplikacije, ostaje da se vidi nakon odgovora koje će dati nadležno tužilaštvo", zaključio je Nikolić u saopštenju.

Bonus video: