Abazović: Za očekivati da će na sastanku pokušati da plasiraju narativ da se plaše da proruske snage ne dođu na vlast

Abazović je kazao da ga raduje svaki susret bilo kojeg političkog subjekta sa međunarodnim partnerima Crne Gore istakavši da je “vjerovatno da iz toga može biti nešto pozitivno”

19257 pregleda 30 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Premijer u teničkom mandatru i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je "da ne vidi nikakvu vanrendost" u današnjem sastanku poslaničkih klubova stranaka koje su nedavno srušile njegovu Vladu sa vodećim dijelom diplomatskog kora u Crnoj Gori i izrazio očekivanje da će sastanak doprinijeti izglasavanju bitnih imenovanja u pravosudnom sistemu oko kojih se već duže vrijeme lome koplja.

Poslanički klubovi u Skupštini Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP) – Liberalna partija (LP), Socijaldemokrate (SD), Bošnjačka stranka (BS), kao i poslanici Genci Nimanbegu i Mehmet Zenka ispred kluba albanskih poslanika, sastaće se u danas sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva Karen Medoks, ambasadorkom SAD-a Džudi Rajzing Rajnke, kao i ambasadorima država članica Evropske unije u Crnoj Gori.

Kako je najavljeno iz Skupštine, sastanak će biti organizovan u Plavoj sali Skupštine, sa početkom u 12.00 sati.

Komentariušući ovaj susret poslanika što su, sa izuzetkom Nimanbegua koji se o tome nije izjašnjavao, 19.avgusta glasali za rušenje njegove Vlade, sa ambasadorima EU, Velike Britanije i SAD, Abazović je “Vijestima” sinoć u Tivtu kazao da diplomatski kor komunicira sa svim političkim subjektima u Crnoj Gori i da on tu ne vidi ništa sporno.

"Sad je ovdje malo problem definisati ko je u Crnoj Gori politička većina, a ko manjina. U svakom slučaju, ja tu ne vidim nikakvu vanrednost, lično mislim da će na tom sastanku naglasak biti na izboru članova pravosuđa – novih sudija Ustavnog suda i članova Sudskog savjeta", istakao je premijer.

Dodao je da ga raduje svaki susret bilo kojeg političkog subjekta sa međunarodnim partnerima Crne Gore istakavši da je “vjerovatno da iz toga može biti nešto pozitivno”.

Abazović smatra da je za očekivati “makar od dijela političkih subjekata koji će biti na ovom sastanku da oni pokušaju da plasiraju onaj svoj narativ kako se plaše da u Crnoj Gori ne dođu na vlast proruske i antizapadne snage”.

“To je naravno, potpuno passe priča, ali oni ništa drugo i ne mogu da izmisle i zbog toga su i tu gdje jesu", zaključio je premijer.

Bonus video: