DPS: Najavljeno održavanje SO Herceg Novi

"Veoma brzo ćemo vidjeti ko je, od partija, stranaka, pokreta i građanskih lista, koje čine vlast u Herceg Novom dobio više, ko manje, a ko je ostao na čekanju", navode iz novskog odbora DPS-a

4507 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Najava održavanja Devete redovne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi nagovještava da su postignuti dogovori, utvrđena kadrovska rješenja i stvoren prostor za nova zapošljavanja koja treba da omoguće “siguran glas”, saopštili su iz tamošnjeg Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Kada se, kako navode, nakon više od tri mjeseca pomenuta sjednica zakazala za 25. jul, pa je odložena za 8. avgust, činilo se da će odbornici napokon biti u prilici da iznesu svoje mišljenje o ponuđenim materijalima.

"Doduše, tada je ponuđen i Predlog završnog računa budžeta Opštine za 2021. godinu sa mišljenjem nezavisnog revizora koje je u suštini bilo pozitivno, da bi se ovih dana upoznali sa izvještajem Državne revizorske institucije o Završnom računu koji ukazuje na brojne manjkavosti i nezakonitosti. Zbog međusobnih neslaganja koalicija na vlasti u Herceg Novom, Deveta redovna sjednica se nije održala ni 08.08", saopšteno je iz novskog odbora DPS-a.

Ukazuju da burna politička događanja u državi nisu mogla da se ne reflektuju i na lokalnu vladajuću koaliciju.

Da li zbog toga ili neke druge političke računice i kalkulacija, dodaju iz DPS-a, tek je sada u najavi održavanje sjednice SO Herceg Novi.

"Ulazimo u šesti mjesec od posljednjeg zasijedanja Skupštine i na pragu smo četvrtog kvartala definisanog programom rada Skupštine opštine za 2022. godinu. U ovom periodu okončava se ljetna turistička sezona, izvršene su promjene starih u nove v.d. direktore, popunjavala su se radna mjesta shodno partijskoj pripadnosti i apetitima članica koalicione vlasti", navode iz novskog DPS-a.

Odbornici su, ističu, ostali uskraćeni za mogućnost, makar formalnog, uticaja na donošenje važnih odluka i upoznavanja sa aktuelnim stanjem u lokalnoj samoupravi.

"Građani su informisani putem medija pod kontrolom vladajuće većine na idealizovan način i u interesu te većine. Najava održavanja Devete redovne sjednice Skupštine nagovještava da su postignuti dogovori, utvrđena kadrovska rješenja i stvoren prostor za nova zapošljavanja koja treba da omoguće 'siguran glas'", dodaje se u saopštenju.

Kazali su kako će se veoma brzo vidjeti ko je, od partija, stranaka, pokreta i građanskih lista, koje čine vlast u Herceg Novom "dobio više, ko manje, a ko je ostao na čekanju".

"Od neodgovorne vlasti u Herceg Novom ne možemo očekivati da nadoknadi propušteno iz programa rada za 2021. godinu, ne očekujemo ni da prizna propuste koje je utvrdila DRI, ne nadamo se ni da će prilikom kadrovskih rješenja voditi računa o stručnosti i interesima Herceg Novog.

"Sasvim skromno očekujemo da će se napokon održati sjednica Skupštine opštine i da će odgovorni u lokalnoj samoupravi postati svjesni te odgovornosti i početi da rade u skladu sa zakonima i interesima Herceg Novog", zaključuje se u saopštenju.