DPS: U Tivtu potpisan predizborni koalicioni sporazum sa SD, SDP i LP

"Potpisujući današnji Sporazum ujedno i otvaramo put budućim partnerima u novoj lokalnoj vlasti koji bi zajedno sa nama baštinili iste vrijednosti i upravljali Tivtom na dobrobit svih građana i u interesu daljeg razvoja Tivta"

11404 pregleda 64 komentar(a)
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: DPS
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP) i Liberalna partija (LP) potpisali su predizborni koalicioni sporazum u Tivtu.

Kako se navodi u saopštenju koje je medijima dostavio DPS predsjednici četiri političke partije - Dubravka Nikčević (DPS), Zdravko Mitrović (SD), Aleksandar Đurović (SDP) i Vatroslav Belan (LP) - potpisali su koalicioni sporazum o načinu izlaska na izbore, zajedničkoj izbornoj listi na lokalnim izborima koji će se održati 23. oktobra 2022. godine u opštini Tivat i postizbornoj saradnji u vršenju vlasti u Tivtu.

"Aktuelni politički ambijent kao i namjera da se Tivat razvija na građanskom, proevropskom konceptu, na dugoročno stabilnim osnovama bili su osnov za formiranje koalicije i definisanje četvorogodišnjeg izbornog programa", kaže se u saopštenju.

Za povjerenje građana, piše u saopštenju, boriće se zalaganjem za suštinske vrijednosti.

"Bez manipulisanja emocijama građana, sa konkretnim planovima i njihovim rješenjima. Pristupaćemo razvoju infrastrukture bazirajući se na projektima kojima će biti stvarane pretpostavke da Tivat učinimo gradom u kome se može živjeti od turizma i turizmu komplementarnih djelatnosti", navodi se.

Lokalna uprava, kako kažu, mora biti reorganizovana na način koji će predstavljati kvalitetan i lako dostupan servis građanima, te omogućiti efikasno sprovođenje usaglašenih i usvojenih planova razvoja.

"Potpisujući današnji Sporazum ujedno i otvaramo put budućim partnerima u novoj lokalnoj vlasti koji bi zajedno sa nama baštinili iste vrijednosti i upravljali Tivtom na dobrobit svih građana i u interesu daljeg razvoja Tivta, kojeg želimo vidjeti kao grada suživota, međusobnog uvažavanja i sloge", istakla je Dubravka Nikčević, koja predvodi koalicionu izbornu listu.

Bonus video: