Popović: Na političkoj sceni Crne Gore riječ ucjena se očigledno piše Dritan Abazović

"Zamislite političko ludilo da se čovjek koji je smijenjen ponovo bira na istu funkciju sa koje je smijenjen", poručila je Popović

15480 pregleda 65 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Poslanica Demokratske Crne Gore Zdenka Popović saopštila je večeras da se "na političkoj sceni Crne Gore riječ ucjena se očigledno piše Dritan Abazović".

Ona je reagovala na današnju izjavu poslanika koalicije "Crno na bijelo" koju čine Građanski pokret URA i Savez građana CIVIS, Miloša Konatar (URA) koji je nakon sastanka stare parlamentarne većine između ostalog kazao da aktuelni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović (predsjednik URA) treba da ostane premijer i da je to garancija da će se nastaviti borba protiv korupcije.

"Zamislite političko ludilo da se čovjek koji je smijenjen ponovo bira na istu funkciju sa koje je smijenjen. Zamislite tu političku logiku koja se zove dogovor, a glasi "ili Dritan ili izbori". Na političkoj sceni Crne Gore riječ ucjena se očigledno piše "Dritan Abazović". Dosta je više ucjena Dritana Abazovića. Nećemo više da trpimo ucjenjivače, zato smo i ponudili da se u politici protiv ucjena borimo principima. Stop ucjenjivačima. Stop političarima sa narativom ja ili niko", poručila je Popović, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Ona je dodala da Demokrate neće ni funkciju predsjednika Vlade, ni funkciju predsjendika Skupštine.

"Ali nećemo ni one koji ucjenama dolaze na te funkcije. Dogovor i principi, a ne ucjena", zaključila je Popović.

Bonus video: