Evropa sad: Gubitnici na okupu u Podgorici, pokušaju prikriti ogroman pad podrške

"Odlično je što su se okupili oni koji su decenijama uništavali i Podgoricu i Crnu Goru, te time građanima ostavili nikad lakši izbor", navode iz pokreta Evropa sad

15564 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Ozvaničenje koalicije "Svi za naš grad" samo je pokušaj da se kroz skup poraženih političkih snaga prikrije ogroman pad podrške, koji se nije zaustavio kupovinom vremena neustavnim odlaganjem izbora, te cijepanjem teritorije Glavnog grada, saopšteno je iz pokreta Evropa sad.

Novoformirani politički savez u susret lokalnim izborima nazvali su "koalicijom gubitnika".

"Osim što su prepoznati kao ponuda koju okuplja samo motiv za političko preživljavanje, ali ne i vizija razvoja Podgorice, ova koalicija je opterećena debaklom 43. Vlade koju su do juče zdušno podržavali, a danas se od nje distanciraju, iako čak u njoj imaju ministre. S druge strane, političkoj konfuziji dodatno doprinosi činjenica da članovi Abazovićeve i Jokovićeve Vlade danas i zvanično stupaju u predizbornu koaliciju sa DPS-om i satelitima na lokalnim izborima", navodi se u saopštenju.

Međutim, kako navode iz pokreta Evropa sad, sada i jeste jasnije zašto se, kako tvrde, sprovode "sinhronizovani politički napadi" na program ekonomskih reformi "Evropa sad".

"Nažalost, nemilosrdno zaduživanje, koje su jedni sprovodili proteklih 30 godina a drugi to planiraju da nastave ovih dana, jeste najveće zajedničko 'dostignuće' koje ih vjerovatno preporučuje i za postizbornu koaliciju, ukoliko za to bude uslova. Stoga je odlično što su se okupili oni koji su decenijama uništavali i Podgoricu i Crnu Goru, te time građanima ostavili nikad lakši izbor", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: