DF: Nećemo na konsultacije sa Đukanovićem, pisali smo mu da ćemo ga obavijestiti o imenu mandatara

"Nakon završetka razgovora, obavijestićemo vas o imenu mandatara i dostaviti neophodan broj potpisa poslanika koji podržavaju tu kandidaturu", poručili su Mandić, Medojević i Knežević u pismu Đukanoviću

94390 pregleda 73 komentar(a)
Medojević, Mandić i Knežević, Foto: Luka Zeković
Medojević, Mandić i Knežević, Foto: Luka Zeković

Demokratski front (DF) saopštio je danas da neće prisustvovati konsultacijama sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o mandataru nove Vlade Crne Gore.

U saopštenju DF se dodaje da su na tu temu, predsjednici stranaka DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević poslali Đukanoviću pismo sljedeće sadržine:

"Kao što vam je poznato, u toku su razgovori parlamentarne većine u vezi formiranja nove Vlade Crne Gore. U tom kontekstu, stranke pobjednice izbora od 30. avgusta 2020. godine, potpisale su Sporazum o formiranju nove Vlade Crne Gore koji je svojim potpisom podržao 41 poslanik. Nakon završetka razgovora, obavijestićemo vas o imenu mandatara i dostaviti neophodan broj potpisa poslanika koji podržavaju tu kandidaturu."

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sinoć je na pitanje hoće li ići na konsultacije o mandataru kod Đukanovića, odgovorio da bi redosljed koraka bio da se stave potpisi da mandatar bude predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

"Pa da onda on (Lekić) s tim potpisima u nekom sastavu pođe na konsultcije. Ako toga nema, bespredmetno je da učestvujemo jer nećemo da prekrajamo izbornu volju", rekao je sinoć Bečić na konferenciji za novinare nakon sastanka "stare većine"..

Bonus video: