Adžić: Vlahović pokušao da spriječi Abazovića i "Vijesti" da dobiju pozivnicu i nagradu TLN

"Nažalost prevaziđenih političkih samozvanjaca i marginalaca poput Vlahovića, premijer Abazović je dočekan kao počasni gost na ceremoniji, a crnogorski medijski poslenici dobili su prestižnu nagradu koja govori o slobodi medija u Crnoj Gori"

45885 pregleda 38 komentar(a)
Adžić, Foto: Građanski pokret URA
Adžić, Foto: Građanski pokret URA

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić saopštio je danas da je predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora za ljudska prava Miodrag Vlahović pokušao da spriječi predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i "Vijesti" da dobiju pozivnicu i nagradu Transatlantske liderske mreže (TLN).

"Uzaludni pokušaji Miodraga Vlahovića, koji je pukim slučajem iz prodavnice namještaja zalutao u diplomatiju, da ponovo obruka Crnu Goru završili su, kao i obično, sopstvenim sramoćenjem i fijaskom, istakao je Adžić u saopštenju.

On je dodao da je Abazović dočekan kao počasni gost na ceremoniji, a da su crnogorski medijski poslenici dobili prestižnu nagradu koja govori o slobodi medija u Crnoj Gori.

"Ovaj čuveni ‘bravar’ iz Vatikana, koji se zarad još jedne diplomatske plate zaključao i zabarikadirao u kancelariju, franatičnim naporima slao je na desetine mejlova organizatorima TLN-a, u pokušaju da spriječi premijera Abazovića i predstavnike ‘Vijesti’ da dobiju pozivnicu i nagradu ovog prestižnog instituta. Međutim, sve što je postigao je to da se domaćin zapita o medicinskom stanju ‘tajm aut’ ministra. Nažalost prevaziđenih političkih samozvanjaca i marginalaca poput Vlahovića, premijer Abazović je dočekan kao počasni gost na ceremoniji, a crnogorski medijski poslenici dobili su prestižnu nagradu koja govori o slobodi medija u Crnoj Gori. Novu i zdravu Crnu Goru ne može zaustaviti niko, a zaboravljenim likovima poput Vlahovića preporučujemo dugi odmor i opuštanje uz neku knjigu poput ‘Kockar’ od Dostojevskog – priliči im", poručio je Adžić u saopštenju.

Bonus video: