Bečić: Sad se vidi gdje vodi politika uslovljavanja, ucjenjivanja i blefiranja

"Danas pristaju da potpišu. Vrijeđa li nam to neko inteligenciju"

48964 pregleda 64 komentar(a)
Foto: Željka Vučinić
Foto: Željka Vučinić

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je kazao da je ta partija u prethodnih mjesec dana pokazala kontinuiranu konstruktivnost, odricanje, ustupanje i iskrenu spremnost da se dođe do dogovora.

"Sada vidite i sada zaključite, na bazi svega što ste vidjeli zaključno sa današnjim danom, gdje vodi i do čega dovodi i do kakvih posljedica dovodi politika konstantnog ucjenjivanja, uslovljavanja, blefiranja i odbijanja da ono što kažete i potpišete. Onaj koji je iskren i nešto obeća je spreman istog trenutka da stavi potpis na nešto takvo", rekao je Bečić.

On je istakao da su danas svjedočili da je neko "nabacivanje antidemokratskih loptica" onih koji su prije nekoliko mjeseci prekrojili izbornu volju građana, učinilo da se desi ovakvo postupanje predsjednika države.

"O tom postupanju nemam dilemu. Đukanović nije imao ustavnih smetnji da da mandat Lekiću. To je bila njegova dužnost... Ali da li sam ja očekivao od čovjeka koji je naš decenijski politički oponent da pokaže konstruktivnost i demokratsku širinu – naravno da nisam", rekao je Bečić.

On je istakao da su zato Demokrate i lideri DF-a insistirali na potpisima za mandatara, jer su "znali s kim imaju posla".

"Znali smo da ne treba ostaviti prostor za manevar i da ne treba nabacivati antidemokratske loptice. Ko ih nabacuje i ko je odgovoran? Oni koji nisu htjeli da stave potpis na kandidaturu Miodraga Lekića”.

Oni koji su odbili da potpišu kandidaturu Lekića su, kako je kazao, otvorili prostor za antidemokratske nasrtaje.

"Danas pristaju da potpišu. Vrijeđa li nam to neko inteligenciju", pitao je Bečić.

Kazao je i da je ponosan na pregovarače i na sve čega su se odrekli u Demokratskoj Crnoj Gori.

Istakao je da neće glasati za skraćenje mandata Skupštini.

"Šta će biti pitajte ove koji nas drže u ovakvom stanju mjesecima...", rekao je lider Demokrata.

Bonus video: