Brajović - Radomski: Važno održavanje političkog dijaloga

"Njemačka je jedan od glavnih promotera reformi u Crnoj Gori, a takođe ima značajan angažman u razvojnoj ekonomskoj saradnji u mnogim oblastima“, rekao je Brajović
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 02.10.2017. 17:44h

Održavanja frekventnog političkog dijaloga Crne Gore i Njemačke, na nivou parlamentarne saradnje i u svekukupnim odnosima izuzetno je važno, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika crnogorskog parlamenta, Ivana Brajovića sa poslanicom njemačkog Bundestag, Kerstin Radomski.

Brajović je istakao da je saradnja sa Bundestagom ne samo sa stanovišta odlučivanja o daljim fazama integracionih procesa, već i percepcije Crne Gore i njenih razvojnih mogućnosti veoma važna.

"Njemačka je jedan od glavnih promotera reformi u Crnoj Gori, a takođe ima značajan angažman u razvojnoj ekonomskoj saradnji u mnogim oblastima“, rekao je Brajović.

On je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, pozdravio nastavak angažmana i politike podrške Njemačke svim državama Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji (EU).

Brajović je naglasio da evropska perspektiva Zapadnog Balkana mora ostati među prioritetima EU, a uspjeh politike proširenja osnov je dugoročne stabilnosti ovog dijela Evrope.

On je, kako se navodi, Radomski čestitao na nedavnom izbornom uspjehu CDU i iznio očekivanje da će njemačka Vlada ostati na istom kursu kad je riječ o procesu proširenja.

"Razmijenjena su mišljenja o političkim prilikama u Crnoj Gori, regionu, kao i Njemačkoj“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: