Božović: SNP najglasnije kritikuju političke opcije koji nijesu glasali ni za jednog kandidata za člana Sudskog savjeta

Poslanik Socijalističke narodne partije saopštio je da je Dragan Šoć zaslužio podršku, zato čudi izostanak podrške od strane onih od kojih se očekivala

7409 pregleda 5 komentar(a)
Božović, Foto: Skupština Crne Gore
Božović, Foto: Skupština Crne Gore

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Bogdan Božović, saopštio je da su povodom izbora članova Sudskog savjeta u kritici SNP-a najglasniji predstavnici pojedinih političkih opcija koji nijesu glasali ni za jednog kandidata.

"Povodom kritika na račun SNP zbog toga što je izabran samo jedan od četiri kandidata za članove Sudskog savjeta, želim da obavijestim građane Crne Gore da SNP nije odgovorna za takav ishod izbora članova Sudskog savjeta", navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

Božović ističe da je tačno da je SNP najavio da će i u drugom krugu podržati sva četiri kandidata za članove Sudskog savjeta i da sve vrijeme tvrde da je za izbor kandidata neophodan kompromis između političkih subjekata kako bi se došlo do neophodnog broja poslanika koji bi podržali prijedloge.

"Poslanici SNP-a su na poslednjoj sjednici glasali za tri od četiri kandidata, dok predstavnici pojedinih političkih opcija nijesu glasali ni za jednog kandidata, a upravo su oni najglasniji u kritici SNP-a", poručio je Božović.

Dodaje da ako ne neki drugi kandidat, onda je Dragan Šoć zaslužio podršku za izbor u članstvo Sudskog savjeta, zato čudi izostanak podrške od strane onih od kojih se očekivala.

"Svojim znanjem i iskustvom gospodin Šoć bi bez dileme mogao da odgovori izazovima koje podrazumijeva obavljanje te funkcije. Dakle, da je bilo do nas na poslednjoj sjednici Skupštine bila bi izabrana tri kandidata, što bi predstavljalo dobru osnovu za dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda.", kazao je Božović.

Božović je saopštio da obavještavaju građane da želja SNP-a da se odblokira ova veoma važna institucija u pravnom sistemu neće biti žrtva zakulisnih dogovora, koji za posljedicu imaju dalji zastoj u procesu evropskih integracija.

"SNP nikada nije i neće učestvovati u fabrikovanju događaja i zakulisnim radnjama", poručio je Božović.

Bonus video: