DNP, NSD i Prava zajedno u Plavu, Milun Zogović na čelu liste

Na odborničkoj listi, rečeno je "Vijestima" nalazi se veliki broj mladih intelektualaca koji su spremni da rješavaju probleme i aktivno se uključe u društveno-politički život Plava

7043 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Demokratska narodna partija (DNP), Nova srpska demokratija (NSD) i Prava Crna Gora zajedno će izaći na lokalne izbore u Plavu, a nosilac liste biće Milun Zogović, saznaju "Vijesti".

Prema riječima izvora "Vijesti", koalicija će se boriti za stvaranje boljih uslova za život i rad građana, zaustavljanje migracija, prvenstveno mlađeg stanovništva iz opštine Plav, otvaranje novih radnih mjesta, posebno u realnom sektoru, iskorišćavanje poljoprivrednih, turističkih, privrednih i ostalih potencijala.

"Zato se na odborničkoj listi „ Za našu budućnost“ nalazi veliki broj mladih intelektualaca koji su spremni da se uhvate u koštac sa pomenutim problemima i aktivno se uključe u društveno-politički život Plava. Izgradnja i njegovanje dobrih međunacionalnih odnosa zasnovanih na principu međusobnog uvažavanja i svih naših posebnosti je politika čistih računa, jer ko svoje ne poštuje ne može poštovati ni tuđe, jasno je opredenje ove koalicije".

Iz ove liste nezvanično poručuju i da je "zabrinjavajuća zastupljenost pravoslavnog stanovništva kako u organima lokalne samouprave tako i u državnim institucijama na području opštine Plav".

"Takva politika je beskrupulozno sprovođena decenijama a što je za posljedicu imalo iseljavanje stanovništva koje je u potrazi za egzistencijom bilo prinuđeno da napušta svoja porodična ognjišta", kazao je izvor "Vijesti".

Bonus video: