predsjednik nije mogao da prisustvuje sjednici

Zakonodavni odbor odložio razmatranje Đukanovićevog predloga za skraćenje mandata Skupštine

Sjednica se odlaže za sjutra, kako bi Đukanović kao predlagač bio prisutan

25412 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Zakonodavni odbor Skupštine odložio je razmatranje Predloga odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore jer je najavljeno da bi sjednici sjutra mogao prisustvovati predsjednik države Milo Đukanović, kao predlagač.

“Prva tačka dnevnog reda je Predlog odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore, čiji je predlagač predsjednik države. Obaviještena sam da on danas neće moći da prisustvuje sjednici Odbora, ali da bi to mogao da učini sjutra pa ćemo tu tačku odložiti za sjutra”, rekla je predsjednica Odbora Maja Vukićević (DF).

Đukanović je prošle sedmice, nakon što nikome nije povjerio mandat za sastav nove vlade, dostavio predlog za skraćenje mandata Skupštini.

U obrazloženju je naveo da “nije stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira vladu”, kao i to da se oni koji su predložili Miodraga Lekića nisu odazvali konsultacijama ni dostavili potpise podrške.

Predlog predsjednika za skraćenje mandata parlamentu Skupština će razmatrati u petak, a iz stare parlamentarne većine su najavili da neće glasati za dnevni red.