Nikolić: Abazović sebe vidi u ulozi tumača ustavnog prava, pomisao na izbore kod njega izaziva nekontrolisane ispade

"Pokušava da se miješa u ingerencije predsjednika države, te traži da za mandatara bude predložena osoba za koju ni on nije htio da verifikuje svoju podršku", ističe Nikolić

8157 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Miloš Nikolić kazao je da premijer Dritan Abazović sebe bez ikakvih problema vidi u ulozi tumača ustavnog prava, ocjenjujući da o tome "kao i o mnogo čemu, ništa ne zna".

"Dritan Abazović je primjer osobe kod koje je manjak znanja i umijeća, praćen iritantnim viškom samopouzdanja. Kao što nije razlikovao Tajvan i Tajland iako je doktor političkih nauka, kao što priča gluposti i poredi američki impičment sa ovim pokušajem državnog udara u kojem on sad preuzima ulogu Šišmakova i Popova", navodi se u njegovom saopštenju.

Abazović je danas kazao da predsjednik države Milo Đukanović nema pravnu mogućnost da raspusti Skupštinu, a kako je opšte raspoloženje među poslanicima da ne žele da im se skrati mandat, njegova jedina mogućnost je da Miodragu Lekiću da mandat za sastav Vlade.

"Ovaj propali premijer je pobrkao grane vlasti i sa svoje, koju je isjekao nakon svega 113 dana, pokušava da se miješa u ingerencije predsjednika države, te traži da za mandatara bude predložena osoba za koju ni on nije htio da verifikuje svoju podršku", ističe Nikolić.

U reagovanju Nikolića se navodi i da "neuki Abazović očigledno ima puno problema - sam sa sobom ali i sa svojim okruženjem".

"Ali ipak mu najteže padaju dva: prvi, da je predsjednik Đukanović izabran apsolutnom podrškom građana, na direktnim izborima u prvom krugu. A drugi - da i pored svega što je uzurpirao, nejaki se Abazović već dvije godine vrti oko cenzusa. Te dvije činjenice toliko traumatično djeluju na njega, da i sama pomisao na izbore kod njega izaziva nekontrolisane ispade, kao što je bio ovaj današnji. Kada ovaj izliv bijesa i frustracije, izgovara u društvu državnog funkcionera, Miloševića najboljeg druga članova kriminalnog klana, označenog darodavca kripto telefona i ovog drugog Miljanića koji svoje usluge naplaćuje u inčima tv prijemnika, onda ova današnja predstava zaista pripada žanru tragikomedije izvedene danas na političkoj sceni Crne Gore", zaključuje se u njegovom saopštenju.

Bonus video: