trodnevna posjeta

Delegacija Zelenih Evrope u Crnoj Gori: "Podržali GP URA u borbi za ekološki i evropski Kolašin"

"Oni su dodali da njihova pomoć na tom putu neće izostati, kao i da će pružiti punu podršku u riješavanju ekoloških problema koji pogađaju Crnu Goru", navode iz Građanskog pokreta URA

2190 pregleda 7 komentar(a)
Vajc i lider Ure Dritan Abazović, Foto: URA
Vajc i lider Ure Dritan Abazović, Foto: URA

Visoka delegacija Zelenih Evrope boravi u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv Građanskog pokreta URA, a juče je tom prilikom održana svečana sjednica Predsjedništva te partije.

Delegaciju čine kopresjedavajući Zelenih Evrope i evropski poslanik Tomas Vajc, član predsjedništva Zelenih Evrope i poslanik u danskom parlamentu Rasmus Nort Quivist, generalna sekretarka evropskih zelenih Benedeta de Marte, šefica političkog odjeljenja Vesna Jusup i politička savjetnica u evropskom parlamentu Iris Bos.

Danas je, kako je saopšteno iz Ure, održana prva posjeta lokalnom odboru te stranke u Kolašinu, od tri planirane posjete Zelenih Evrope. Nakon Kolašina, predviđeno je da delegacija posjeti još lokalne odbore u Baru i Danilovgradu.

"Prilikom posjete Kolašinu Zeleni Evrope su upoznati sa problemima urbanizacije, otpadnih voda i vodosnadbjevanja ovog grada. Istakli su da je veoma važno da Kolašin kao turistički centar Crne Gore koristi prirodne potencijale na ekološki ispravan način, te da urbanizam ne smije biti ispred očuvanja prirodnih resursa ovog grada", navodi se u saopštenju.

Delegacija je, dodaju iz Ure, tom prilikom simbolično sadnjom drveća izrazila podršku toj stranci "u borbi za ekološki i evropski Kolašin". "Oni su dodali da njihova pomoć na tom putu neće izostati, kao i da će pružiti punu podršku u riješavanju ekoloških problema koji pogađaju Crnu Goru", navode iz GP URA.

Kazali su i da je dogovorena je studijska posjeta Inzbruku u Austriji, čiji je gradonačelnik iz Zelenih Evrope.

"Sastanku je prisustvovao i predsjednik opštine Milan Đukić. Razgovaralo se i o daljoj saradnji u narednom periodu, kao i mogućim studijskim posjetama drugih gradova, koji se susreću sa ekološkim problemima poput onih u Kolašinu", zaključuju iz GP URA.