Zoronjić: URA spremna za osposobljavanje toplane u Rasadniku, Vlada i Abazović spremni da ulože milion eura

"To će biti jedan od značajnih projekata koje planiramo ostvariti"

3942 pregleda 17 komentar(a)
Zoronjić, Foto: URA
Zoronjić, Foto: URA

Građanski pokret URA će nakon što postane vlast u Bijelom Polju napraviti novi park i igralište, saopštila je Suada Zoronjić, nositeljka liste bjelopoljske URE "Može Bijelo Polje, može Crna Gora" na izborima u Bijelom Polju 23. oktobra.

"Pored toga, spremni smo za veliki projekat osposobljavanja toplane u stambenom dijelu naselja Rasadnik. Osposobljavanjem kotlarnice/toplane u Rasadniku stvorili bi se uslovi da se površina između zgrada pretvori u funkcionalan prostor, koji bi za preko 200 stanova bio element koji podiže kvalitet života. To će biti jedan od značajnih projekata koje planiramo ostvariti, za koji su Vlada Crne Gore i njen premijer Dritan Abazović spremni da ulože milion eura", kazala je Zoronjić, saopšteno je iz URE.

Ona je rekla da bi se adekvatnim planiranjem sadržaja u toj budućoj javnoj zelenoj površini omogućio kvalitetniji prostor, čistiji vazduh, a u zimskim mjesecima civilizovaniji i lakši način života naročito za stariju populaciju Bijelog Polja.

"Nastojaćemo da uključimo zajednicu u planiranje ovog, kao i svih drugih projekata koje planiramo u budućnosti. Naš cilj je da na najbolji mogući način uskladimo realizaciju projekata sa stvarnim potrebama građana (urbani mobilijar, cvijećnjak, začinsko bilje)", navela je Zoronjić.

Nositeljka liste "Može Bijelo Polje, može Crna Gora" dodaje da će svaki budući plan koji ima u svrhu afirmaciju javnog dobra povezati sa postojećim kao i narednim cjelinama koje promovišu i generišu cjelokupan razvoj Bijelog Polja.

"Neki od njih su budući kreativni hab Cerovo, poljoprivredni razvoj i svi drugi pojekti koji će označiti bolji, sadržajniji i kvalitetniji život građana Bijelog Polja", zaključila je Zoronjić.

Bonus video: