Perović: Takozvana rekonstrukcija Martinićkog puta samo jedan primjer neodgovornog rukovođenja od strane DPS-a

"Opština Danilovgrad je u avgustu ove godine dobila od Vlade dozvolu da podigne kredit u vrijednosti od pola miliona za nastavak rekonstrukcije navedenog puta, ali da čudo bude veće pomaka nema. Nažalost, nema ni informacija da li je taj novac nenamjenski utrošen"

2322 pregleda 5 komentar(a)
Perović, Foto: GP URA
Perović, Foto: GP URA

Takozvana rekonstrukcija Martinićkog puta samo je jedan primjer netrasparentnog i neodgovornog rukovođenja Danilovgradom od strane trodecenijske vlasti Demokratske partije socijalista (DPS) i nihovih koalicionih partnera, poručio je Rade Perović, kandidat za odbornika liste "Može Danilovgrad, može Crna Gora".

"Pompezno najavljivana rekonstrukcija Martinićkog puta, koja je zvanično počela u avgustu 2020. godine, a prema najavama lokalne uprave u Danilovgradu trebala je da bude završena prošle godine, potpuno je obustavljena", naveo je Perović u sapštenju Medijskog tima Građanskog pokreta URA.

Ovaj put, kaže Perović, povezuje Danilovgrad i Podgoricu, povezuje vjerske objekte i veliki broj naselja i okolnih sela sa centrom Danilovgrada i Podgoricom, pa je njegova rekonstrukcija željno isčekivana u Danilovgradu, jer je godinama u veoma lošem stanju.

"Iako su radovi na rekonstrukciji otpočinjali više puta, svaki put bi ubrzo bili obustavljeni. Opština Danilovgrad je u avgustu ove godine dobila od Vlade dozvolu da podigne kredit u vrijednosti od pola miliona za nastavak rekonstrukcije navedenog puta, ali da čudo bude veće pomaka nema. Nažalost, nema ni informacija da li je taj novac nenamjenski utrošen i ko je odgovoran za katastrofalno finansijsko poslovanje Opštine i obustavljane realizacije ovog projekta", istakao je Perović.

Dodaje da građani koji gravitiraju ovim putem ne kriju ogorčenje.

"Ova rekonstrukcija je obećanje koje je dato građanima za prošle lokalne izbore i samo je jedno u nizu koje potkrepljuje tvrdnju da su lokalnoj vlasti bitniji glasovi na izborima nego kvalitet života svojih građana", dodao je.

Kako kaže nihov rad ih odavno ne kandiduje da u narednom mandatu vode grad.

"Nikakva podsjećanja na data obećanja ni kritike nihovog ne(rada) ne daju rezultate. Građani su bez konkretnih odgovora i objašnjenja. Na sreću Danilovgrađana bliži se 23. oktobar, datum čiju su važnost prepoznali, kada će im na biralištima konačno uskratiti podršku i predati rukovođenje gradom odgovornim političkim subjektima", zaključio je Perović.

Bonus video: