"u ostvarivanju ovog cilja moramo zajednički usmjeriti svoje aktivnosti"

Dukaj na Cetinju: MJU posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave

"Dukaj i gradonačelnik Đurašković razgovarali su o aktuelnim projektima, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima"

5149 pregleda 2 komentar(a)
Dukaj i Đurašković, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj i Đurašković, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave potpuno je posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori, poručio je ministar ovog vladinig resora Maraš Dukaj tokom posjete Prijestonici Cetinje.

On se kako se navodi u saopštenju Ministarstva javne uprave sastao sa gradonačelnikom Nikolom Đuraškovićem.

"Preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima, te produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava", rekao je Dukaj.

Istakao je da u ostvarivanju ovog cilja moraju zajednički usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i Prijestonice Cetinje, te da će vrata Ministarstva javne uprave uvijek biti otvorena u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građaninu i reformi javne uprave

Tokom sastanka, kako se navodi, Dukaj i Đurašković su razgovarali o aktuelnim projektima, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

U saopštenju se dodaje da je Đurašković upoznao Dukaja sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su funkciji efikasnijeg i kvalitetnijeg rada Prijestonice Cetinje i pružanja boljih usluga građanima.

"Nastojimo da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih i cilj svih aktivnosti lokalne uprave i službi je da u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama, doprinesemo stalnom poboljšanju kvaliteta života građana Cetinja", istakao je Đurašković.

Zaključuju da je na sastanku bilo riječi o digitalizaciji javne uprave, reformi zakonodavstva u oblasti lokalne samouprave i drugim temama.