"zone za igru su malobrojne i nerijetko su u zapuštenom stanju"

Raičević: Potrebno više prostora namijenjenih druženju i dječjoj igri

"Čini se da se zbog ozbiljnih problema u svijetu odraslih zaboravilo na potrebe djece i da se ova pitanja uvijek stavljaju u zapećak. Naša djeca i njihov rast i razvoj treba da budu prioritet", poručila je Raičević

1592 pregleda 0 komentar(a)
Raičević, Foto: SDP
Raičević, Foto: SDP

Kandidatkinja za odbornicu na listi “SDP i Građani - Svim srcem za Danilovgrad” Slavica Raičević saopštila je da će se zalagati za pažljivo planiranje dječjih igrališta u odnosu na potrebe i gustinu naseljenosti pojedinih djelova opštine, za nove zone za igru, a posebno one koje su prilagođene djeci sa smetnjama u razvoju, te za uređenje i popravku već postojećih igrališta.

"Dugačak red djece koja čekaju na ljuljašku slika je koja nas upozorava da 20 odsto stanovništva Danilovgrada koje čine naši najmlađi, zahtijeva mnogo više posvećenosti u stvaranju uslova i prilagođavanju prostora namijenjenih druženju i dječjoj igri", saopštila je Raičević.

Istakla je da djeca imaju pravo da imaju svoje zone za igru, koje se često zaborave tokom planiranja drugih "samo naizgled važnijih sadržaja".

"U našoj opštini zone za igru su malobrojne i nerijetko su u zapuštenom stanju. Čini se da se zbog ozbiljnih problema u svijetu odraslih zaboravilo na potrebe djece i da se ova pitanja uvijek stavljaju u zapećak. Naša djeca i njihov rast i razvoj treba da budu prioritet. SDP i Građani svim srcem za Danilovgrad, svim srcem za našu djecu", poručila je Raičević.