Dajković uz vatromet i cvijeće dočekao Borovinićku: Gradonačelnice, dobro došla!

Doktorka Jelena će biti prijeki lijek za našu Podgoricu koja pati od bolesti korupcije, partijskog zapošljavanja i infrastrukturnog nereda

56774 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Slobodna Crna Gora
Foto: Slobodna Crna Gora

Baklje, cvijeće, vatrometi, osmijesi – sve je sinoć bilo u znaku pobjede koju iščekujemo za petnaest dana u Podgorici. Dočekali smo, u prostorijama Slobodne Crne Gore, doktorku Jelenu Borovinić Bojović, kandidatkinju za Gradonačelnicu Podgorice, ispred koalicije ''Za Budućnost Podgorice''. Vatrometi su nagovijestili pobjedu, a cvijeće činjenicu da će naš grad dobiti prvu Gradonačelnicu u istoriji.

foto: Slobodna Crna Gora

Kako vrijeme odmiče siguran sam da je doktorka pravi izbor: porodična žena koja spašava ljudske živote, koja brine o pacijentima, porodici, a od 23. oktobra – i o Podgorici. Imajući u vidu da ljekari važe za najuglednije predstavnike svake zajednice, siguran sam da će doktorka Jelena biti prijeki lijek za našu Podgoricu, posebno imajući u vidu da, kao rođena Podgoričanka, naš grad poznaje ''u dušu''.

foto: Slobodna Crna Gora

S druge strane, nisam od onih koji misle da je doktorka Borovinić Bojović pravi izbor samo zbog toga što je žensko. Čak naprotiv - smatram da su takve podjele neumjesne. Doktorka Jelena treba da pobijedi zato što je uspješna, odlučna, posvećena, obrazovana, empatična i, očigledno, dovoljno hrabra da svojim imenom, prezimenom i ugledom bude prva među jednakima u našoj velikoj koaliciji.

foto: Slobodna Crna Gora

Pred nama iz koalicije ''Za Budućnost Podgorice'' stoji mnogo izazova, ali kad smo složni, ujedinjeni i dio istog fronta – sve je lakše. Naša nada pobjeđuje ljutnju drugih, a naša moć i snaga garantuju stabilnost.

Podgorica danas pati zbog mnogih problema, naročito onih infrastrukturnih: rasvjeta, neasfaltirane ulice, gužvi, nepoštovanja propisa, ali i korupcije koja je naročito izražena u gradskoj upravi kojom DPS rukovodi punih trideset godina. Ipak, ono što se posebno izdvaja jesu politička nesigurnost, nezaposlenost mladih ljudi i odsustvo brige o Podgoričankama i Podgoričanima.

foto: Slobodna Crna Gora

Obaveza koalicije ''Za Budućnost Podgorice'' je da pobijedimo i otvorimo vrata grada. Da pobijedimo DPS elitu, rasčistimo haos i učinimo sve da Podgorica postane grad socijalne pravde, zelenih parkova i srećnih i nasmijanih ljudi.

I zato, već sada mogu reći, Gradonačelnice Borovinić Bojović, neka nam je sa srećom zajednička pobjeda – pobjeda naroda!

ZA BUDUĆNOST PODGORICE – BROJ 5!

Predsjednik Slobodne Crne Gore

Mr Vladislav Dajković