Mulić: Postignuti rezultati garant da ćemo nastaviti da razvijamo Bijelo Polje kao svojevrstan centar sjeverne regije

"Svi ovi projekti jasno govore o domaćinskom, posvećenom i vrijednom radu gradske uprave, koja je kroz svoje aktivnosti izražavala stalnu tendenciju ravnomjernog razvoja našeg grada"

3278 pregleda 3 komentar(a)
Mulić, Foto: Demokratska partija socijalista
Mulić, Foto: Demokratska partija socijalista

Kandidat za odbornika sa izborne liste “Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje”, Demir Mulić, poručio je da je u narednom periodu planirana izgradnja baznog naselja sa četiri hotela i 22 bungalova.

"Prepoznajući potencijale naših prirodnih ljepota, pored brojnih projekata i dostignuća ove gradske uprave, posebno ističemo one projekte koji su od značaja za pozicioniranje Bijelog Polja, kao respektabilnog turističkog centra, u sveukupnoj turističkoj ponudi Crne Gore", kazao je Mulić, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

On je istakao da ih njihovi rezulatiti preporučuju.

Dodaje da su oni garant da će, i u narednom četvorogodištu, nastaviti da razvijaju Bijelo Polje kao svojevrstan centar sjeverne regije.

Mulić je istakao da su u proteklom četvorogodištu, nastojali da valorizuju i unaprijede turističke potencijale kroz projekat izgradnje Ski centra ''Cmiljača'', koji je podrazumijevao: izgradnju puta, izgradnju šestosjedne žičare, izgradnju skijaških staza, izgradnju bazne stanice sa restoranom, kao i izgradnju elektro-energetske i vodovodne mreže.

"U narednom periodu, vođeni jasnom vizijom, planirana je izgradnja baznog naselja sa četiri hotela i 22 bungalova", poručio je Mulić.

Jedan od značajnijih projekata je, kako kaže, valorizacija Đalovića pećine, kao projekat koji obuhvata: izgradnju puta Gubavač-Bistrica-Podvrh, dužine 15km, izgradnju gondola, izgradnju vizitoring centra, izgradnju elektro-energetske i vodovodne mreže i uređenje enterijera pećine.

"Kao jedan od preduslova razvoja turizma i cjelokupnosti turističke ponude, predano smo radili na unaprijeđenju saobraćaja", dodao je Mulić.

Jedna od investicija koji je, kako ističe, od posebnog značaja za građane Bijelog Polja je projekat izgradnje mosta Njegnjevo-Sutivan-Potkrajci, koji se odnosi na izgradnju novog mosta sa pješačkom stazom i pristupnim rampama širine 2,7m i dužine 70m.

Navodi da su u ovom mandatnom periodu, realizovali projekat rekonstukcije osam mostova na dionici Slijepač Most-Pljevlja.

A jedan od najvrjednijih projekata u ovom četvorogodištu je, kako ističe, i projekat rekonstrukcije regionalnog puta Slijepač Most-Pljevlja.

Dodaje da se pri razvoju putne infrastrukture, nijesu oglušili ni o potrebe mještana ruralnih područja, te je dužina asfaltiranih puteva u njihovom mandatu, u takvim dijelovima Bijelog Polja, čak 20,6km.

"Svi ovi projekti jasno govore o domaćinskom, posvećenom i vrijednom radu gradske uprave, koja je kroz svoje aktivnosti izražavala stalnu tendenciju ravnomjernog razvoja našeg grada, po mjeri svih naših građana, i koja je jedina garancija da nastavimo još bolje za Bijelo Polje", istakao je Mulić.

Bonus video: