Vukićević: Crmnica bilježi rast turista iz Evrope, nedostaje podrška Opštine

"Netaknuta priroda, mir, tišina, riba, vino, prijatni domaćini, jezera, rijeke, crkve i manastiri – sve je to ono što krasi Crmnicu"

5130 pregleda 3 komentar(a)
Vukićević, Foto: Printscreen YouTube
Vukićević, Foto: Printscreen YouTube

Nosilac liste "Za Budućnoat Bara" Maja Vukićević saopštila je da Crmnica u posljednjih nekoliko godina bilježi rast turista iz Evrope, a čini se, jedino što nedostaje je podrška Opštine.

"Crmnica postaje sve privlačnija za turiste iz Evrope. Netaknuta priroda, mir, tišina, riba, vino, prijatni domaćini, jezera, rijeke, crkve i manastiri – sve je to ono što krasi Crmnicu", istakla je Vukićević.

Iz "Za budućnost Crmnice" saopštili su da je Vukićević kazala da su putevi i dalje u jako lošem stanju, a grad se i ne trudi da promoviše takav vid turizma i da iskoristi šansu da Crmnica postane pravo turističko mjesto, iako ima sve uslove za to.

"Mještani koji se bave takvim vidom turizma su prepušteni sami sebi, a vidimo i da tako usamljeni veoma dobro promovišu Crmnicu koja svake godine ima sve više gostiju iz Evrope", kazao je Vukićević.

Zalagaće se, kako kaže, kao gradonačelnica da Crmnicu, sa svim njenim prirodnim ljepotama, prezentuje širom Evrope.

Dodaje da će se potruditi da Crmnica dobije kvalitetne puteve i rasvjetu, da povećaju broj smještajnih kapaciteta tako što će kao lokalna uprava koja misli o ovom kraju, da izdvoje posebne subvencije za one koji budu željeli da se bave ovakvim vidom turizma jer jaka Crmnica, kako kaže, znači i jak Bar.

Dodaje da u Crmnici postoji veliki potencijal za razvoj etno i religijskog turizma.

"Tu se nalaze mnogi spomenici kulture koji su od izuzetnog značaja, tu su brojne crkve i manastiri koje vrijedi pokazati i domaćim i stranim turistima. Kao gradonačelnica Bara trudiću se da kao grad promovišemo i približimo gostima ljepote ovog kraja, i tako pomognemo vrijednim ljudima koji su se pokazali kao sjajni domaćini i promoteri Bara i seoskog turizma", zaključila je Vukićević.

Bonus video: