Purišić: BS posvećeno radila na realizaciji projekata, koji su doprinijeli da je Plav infrastrukturno napredniji

"Želimo da građanima predstavimo naš doprinos ukupnom rezultatu koalicione vlasti u opštini Plav, da osnažimo političku vezu sa svojim narodom i svim građanima opštine i da im predstavimo nove ideje i projekte iz našeg izbornog programa za naredne četiri godine"

1434 pregleda 1 komentar(a)
Purišić, Foto: Bošnjačka stranka
Purišić, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) je u prethodne četiri godine zajednički i posvećeno radila na realizaciji kapitalnih projekata, koji su doprinijeli da je Plav danas infrastrukturno napredniji, a životne prilike u gradu su povoljnije, poručio je Kemal Purišić, nosilac liste "Bošnjačka stranka – Ispravno za Plav" na lokalnim izborima u Plavu 23. oktobra.

On je kako je objavljeno na sajtu BS najavio da će BS i u narednom četvorogodišnjem periodu, kroz realizaciju Izbornog programa, dati doprinos na planu još snažnijeg razvoja Plava.

"Bošnjačka stranka, kao jedini autentični politički predstavnik i zastupnik Bošnjaka u Crnoj Gori, na predstojeće opštinske izbore u Plavu izlazi samostalno. Želimo da građanima predstavimo naš doprinos ukupnom rezultatu koalicione vlasti u opštini Plav, da osnažimo političku vezu sa svojim narodom i svim građanima opštine i da im predstavimo nove ideje i projekte iz našeg izbornog programa za naredne četiri godine. Politički cilj liste Bošnjačka stranka – Ispravno za Plav je da stvorimo preduslove da se realizuju prioritetni projekti koji će unaprijediti životne prilike u našoj opštini. Mi zagovaramo realizaciju tih projekata i tražimo podršku birača da predvodimo njihovu realizaciju“, kazao je Purišić.

Iz BS je saopšteno da je Purišić "istakao zadovoljstvo što su realizovani krupniji infrastrukturni projekti, koje je Bošnjačka stranka sa građanima ugovorila u kampanjama za parlamentarne izbore 2016. godine i lokalne izbore 2018. godine".

"To su završetak dionice puta Cijevna Zatrijebačka – Podgorica, kao dijela puta Gusinje-Podgorica, izrada projektne dokumentacije za izgradnju puta Plav –Bogićevica – Dečani, izgradnja magistralnog puta Plav – Vojno Selo – Hakanje, kao dijela puta Plav – Gusinje, rekonstrukcija i modernizacija Ribarske i Prnjavorske ulice, izrada studije zaštite Plavskog jezera, izgradnja trga na Racini, kao i priprema i ugovaranje izgradnje Doma za stare u Plavu", kazao je Purišić.

Navedeni projekti, tvrdi Purišić, koji su promijenili sliku Plava, u tom periodu su finansirani iz Kapitalnog budžeta države, a dijelom i iz opštinskog budžeta i donacija građana u dijaspori.

"Kadrovi Bošnjačke stranke u Vladi Crne Gore i opštinskoj vlasti u prethodna dva mandata, dali su snažan doprinos realizaciji ovih projekata", poručio je Purišić.

Najavio je i da će BS u Plavu u narednom periodu raditi na nastavku započetih infrastrukturnih projekata i pokrenuti privredne aktivnosti, kako bi se Plav brže razvijao, mladi zapošljavali i ostajali u zavičaju.

"Naš Izborni program detaljno je i koncipiran da obezbijedi ostvarenje razvojne vizije. Plan nam je da Opština Plav za četiri godine bude prepoznata turistička destinacija za aktivan odmor, dobro saobraćajno povezana sa svojim okruženjem i infrastrukturno opremljena, sa brzim razvojem u poljoprivredi, turizmu i uslugama, sa poboljšanim uslovima života stanovništva i pozitivnim demografskim trendovima", kazao je Purišić.

Bonus video: