Vuković: Konik temelj zajedničke kuće, Podgorica čuva ideju multietničke, građanske, evropske, normalne Crne Gore

"Do pola završeni bulevar Veljka Vlahovića, to je slika te Vlade. Ali smo rekli - nećete zaustaviti Podgoricu, kad vi ne budete radili, mi ćemo raditi vaš posao"

4740 pregleda 17 komentar(a)
Sa konvencije na Koniku, Foto: Pokret Svi za naš grad
Sa konvencije na Koniku, Foto: Pokret Svi za naš grad

Postoji jedan grad koji čuva ideju multietničke, građanske, evropske, normalne Crne Gore danas, taj grad se zove Podgorica, a postoji jedno mjesto koje predstavlja temelj te naše zajedničke kuće koju volimo, a to mjesto je Konik, rekao je Ivan Vuković, aktuelni gradonačelnik Podgorice i nosilac liste Pokreta "Svi za naš grad - dr Ivan Vuković" na lokalnim izborima 23. oktobra.

U saopštenju ovog pokreta navodi se i da je Vuković na konvenciji na Koniku zahvalio sugrađanima iz ovog dijela grada zbog svega što su do sada uradili za Podgoricu i Crnu Goru.

"Protekle četiri godine rada u gradskoj upravi bile su teške i izazovne, ali sam se zajedno sa svojim timom, trudio da učinim dobro za grad i svakog njegovog stanovnika, a posebnu obevezu sam imao prema stanovnicima Konika", poručio je Vuković.

Rekao je i da je ponosan na projekte koje su zajedno realizovali.

"Rekonstruisana je ulica Husinjskih rudara, Georgija Dimitrova, VIII crnogorske udarne brigade, Mojkovačka, a za koji dan braće Ribar, izgradili smo veliki park na Koniku, šest i po kilometara nove mreže fekalne kanalizacije, vodovod za naselje Kuće Perića, nova igrališta u ulici Branka Radičevića i Koste Racina", rekao je Vuković.

Dodao je će nakon pobjede 23. oktobra raditi još predanije i vrednije.

"Jer tek smo počeli. Želimo da izgradimo novi park u ulici Španskih boraca, nastavak ulice Husinjskih rudara, nastavak bulevara Pera Ćetkovića, rekonstruišemo objekat mjesne zajednice, izgradimo još poligona, igrališta, želimo evropski kvalitet života na Koniku. Želimo to za ljude svih generacija, vjera i nacija i na taj način ćemo dati najbolji doprinos multietničkom skladu i harmoniji kojojm se ponosi ne samo Podgorica, nego i Crna Gora, a koju imamo na Koniku. To će biti najbolji zalog da sačuvamo taj sklad", istakao je Vuković.

On je rekao, kako se navodi u saopštenju, da je gradska uprava bila posvećena ispunjenu svih očekivanja građana širom Podgorice i naglasio da uprkos poteškoćama sa kojima se suočavao on i njegov tim nijesu dozvolili da se zaustavi razvoj grada.

U saopštenjuu dodaju i da je podsjetio i na odnos Vlade Crne Gore prema Glavnom gradu u posljednje dvije godine, s posebnim osvrtom na bulevar Veljka Vlahovića.

"Do pola završeni bulevar Veljka Vlahovića, to je slika te Vlade. Ali smo rekli - nećete zaustaviti Podgoricu, kad vi ne budete radili, mi ćemo raditi vaš posao", istakao je Vuković.

Podsjetio je, navodi se u saopštenju, da se upravo Glavni grad angažovao da bi se završila izgradnja Zmaj Jovinog bulevara.

"Ne želimo haos u Podgorici, ne želimo nestabilnost, mržnju, razlike. Želimo da čuvamo naš mir, harmoniju sklad, nadu u bolje sjutra, evropsku ideju i bolji život za sve ljude", zaključio je Vuković.

Bonus video: