Jovanović: Administracija da radi za građane

"Pokrenućemo ciklus investicija u infrastrukturu, reformisati lokalnu samoupravu i stati na kraj revanšizmu i nepotizmu"

5819 pregleda 1 komentar(a)
Ljubomir Jovanović, Foto: GP URA
Ljubomir Jovanović, Foto: GP URA

Od formiranja koalicija Temelj za bolji Tivat URA-SNP je istakla da se neće libiti da se uhvati u koštac sa najvećim problemima Tivta. To je kazao “Vijestima” nosilac zajedničke izborne liste Ljubomir Jovanović (URA).

”Fokus našeg programa i aktivnosti smo usmjerili prije svega na naše najmlađe sugrađane i povećanje prostornih kapaciteta škola i vrtića, rješavanje gorućih infrastrukturnih pitanja, dovršavanje puta kako bi bolje povezali Lušticu sa ostatkom opštine, povećanjem broja parking mjesta gradnjom spratnih garaža, kao i širenje kanalizacione mreže. Pored toga, posvetićemo pažnju modernizaciji gradskog prevoza, kao i povećanju broja linija, kroz odgovarajuće tenderske uslove,” istakao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, u koaliciji smatraju da opštinska administracija mora da bude efikasnija i u funkciji građana, a ne povlaštenih pojedinaca.

“Da bismo to postigli moramo voditi računa o kadrovskim rješenjima, iskorijeniti revanšizam, ali i nepotizam i partijsko zapošljavanje, koje je opstalo i u novoj lokalnoj vlasti. Takođe, sve servise lokalne uprave moramo digitalizovati i olakšati građanima pristup informacijama. Ukratko, pokrenućemo ciklus investicija u infrastrukturu, reformisati lokalnu samoupravu i stati na kraj revanšizmu i nepotizmu”, najavljuje Jovanović.

Na pitanje ko su potencijalni politički partneri sa kojima koalicija može sarađivati nakon lokalnih izbora, odnosno sa kojom od ostalih izbornih listi nikada ne bi postizborno sarađivali, Jovanović je istakao da će “sav svoj fokus usmjeriti na što bolji izborni rezultat”.

”Ne sumnjamo da će se naš dobar rezultat i dogoditi, budući da nailazimo na podršku mnogih građana Tivta. Zbog toga vjerujemo da ćemo u budućem mandatu biti okosnica vlasti i presudno uticati na magistralne puteve razvoja našega grada. Sa nama mogu ići sve čiste, nekompromitovane ponude koje od Tivta nijesu ništa uzele u svoj džep već su doprinosile da Tivat bude bolji grad. Sa ljudima kojima su ruke zaprljane korupcijom i kriminalom nećemo praviti trule kompromise”, zaključio je Ljubomir Jovanović.

Bonus video: