"Demokratski front - Za budućnost Žabljaka": Grad zapostavljen i devastiran od strane odlazećih lokalnih vlasti

"Naglašeno je da brojni turisti na Žabljaku ni ove godine nijesu mogli ostvariti puni turistički ugođaj"

2319 pregleda 3 komentar(a)
Sa skupa, Foto: Demokratski front
Sa skupa, Foto: Demokratski front

Žabljak je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija ne samo u Crnoj Gori, nego i u ovom dijelu Evrope.

To je poručeno na tribini koju su održali predstavnici Koalicije "Demokratski front - Za budućnost Žabljaka", kojoj su prisustvovali i visoki funkcioneri DF-a, Dragan Bojović i Budimir Aleksić.

Na tribini na Žabljaku je, kako je saopšteno iz Demokratskog fronta, postignut dogovor oko kampanje te Koalicije.

Ocijenjeno je, kako navode, da ta koalicija ima najbolju listu u tom gradu, čiji nosilac je inženjer šumarstva, Ivan Popović, kao i da kompletnu listu čine, kako navode, ugledna imena, obrazovani, kvalitetni ljudi, priznati u svojoj sredini.

Ističu da oni svojim dosadašnjim radom i rezultatima garantuju pozitivne promjene.

Sačinjen je, kako navode, plan predstojećih promotivnih skupova, uz očekivanja da će doći do promjene lokalne vlasti na Žabljaku, jednoj od, kako ističu, najatraktivnijih turističkih destinacija ne samo u Crnoj Gori, nego i u ovom dijelu Evrope.

Dodaju da je na skupu ocijenjeno da je Žabljak zapostavljen i umnogome devastiran od strane odlazećih lokalnih vlasti.

Ističu da je njihovom dugotrajnom nebrigom devastirana saobraćajna i svaka druga infrastruktura, te je promjena vlasti u tom gradu, kako kažu, neophodna u korist svih građana.

"Naglašeno je da brojni turisti na Žabljaku ni ove godine nijesu mogli ostvariti puni turistički ugođaj iz više razloga, posebno zbog uništene žičare i oštećenih skijališta, kao i svih parametara koji su ranije obezbjeđivali turistički potencijal Žabljaka i njegov ugled na turističkoj mapi Balkana i šire", navodi se u saopštenju.

Dodaje da je takođe istaknuto da je ta koalicija najjača u tom mjestu, i da može donijeti značajne promjene u korist svih građana Žabljaka, ali i brojnih turista iz svijeta, koji dolaze tokom cijele godine u tu elitnu turističku destinaciju.

Takođe je zaključeno da će ta koalicija, "nakon dolaska na vlast", ubrzo vratiti Žabljak među elitne turističke destinacije u regionu, upravo onamo gdje je tom gradu i mjesto.

Bonus video: