Milović: Neizbježnim porazom u Podgorici, prekida se glavni izvor svih operacija DPS

"Većina novca koji se generisao od organizovanog kriminala i korupcije vraćao se preko Podgorice kroz mrežu kompanija koje su betonirale Glavni grad i na taj način se prljavi novac ubacivao u legalne tokove, a DPS je kao politički pokrovitelj tih operacija dobijao konstantan i stabilan način finansiranja izbora i pratećih nelegalnih izbornih radnji kojima se kupovala izborna volja cijele tri decenije njihove vlasti", rekao je Milović

5933 pregleda 10 komentar(a)
Milović, Foto: Pokret Evropa sad
Milović, Foto: Pokret Evropa sad

Neizbježnim porazom DPS (Demokratska partija socijalista) u Podgorici, koja decenijama predstavlja njihovo glavno tržište za finansiranje partije preko kompanija koje dobijaju tendere i betoniraju Podgoricu, prekida se glavni izvor svih operacija DPS, što u konačnom znači i njegov kraj, saopštio je danas Andrej Milović, Član predsjedništva Pokreta Evrope sad.

"Većina novca koji se generisao od organizovanog kriminala i korupcije vraćao se preko Podgorice kroz mrežu kompanija koje su betonirale Glavni grad i na taj način se prljavi novac ubacivao u legalne tokove, a DPS je kao politički pokrovitelj tih operacija dobijao konstantan i stabilan način finansiranja izbora i pratećih nelegalnih izbornih radnji kojima se kupovala izborna volja cijele tri decenije njihove vlasti. Zato je Podgorica bitna i zato je ona odlučujuća i završna bitka u borbi protiv DPS i prekretnica za političko oslobođenje Crne Gore i njenih građana od politike pritisaka, ucjena i tzv. "prepoznavanja terena". Bez vlasti u Podgorici i bez državne vlasti, DPS i njegovi sateliti gube izvor finansiranja, a to znači i gubitak moći da budu važni subjekti u političkom životu Crne Gore", istakao je Milović.

On je dodao da će "Evropa sad kao budući stožer podgoričke vlasti odmah 24. oktobra inicirati razgovore sa novom većinom u Podgorici, koja ne smije uključivati DPS, radi formiranja vlasti koja će bez odlaganja početi intezivnu kontrolu poslovanja gradske uprave i preduzeća te intezivirati komunikaciju sa SDT (Specijalno državno tužilaštvo)".

"Da bi Crna Gora bila zdrava, Podgorica mora biti očišćena od korupcije i partitokratije, a to znači oslobađanje Podgorice iz kandži DPS i vraćanje Podgorice građanima", zaključio je Milović.

Bonus video: