Biram Bar: Realizacija projekta "Pothodnik kod Mimoze" u Šušnju da otpočne bez odlaganja

Iz te partije ističu da je svima poznat problem saobraćajnih gužvi tokom ljetnje sezone u Šušnju, te da je mnogo toga predloženo, ali, da je "na žalost, malo učinjeno na njegovom rješavanju"

2004 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Biram Bar
Foto: Biram Bar

Iz partije "Biram Bar" saopštili su da su odlučni u namjeri da se realizacija projekta "Pothodnik kod Mimoze", u saradnji sa nadležnim državnim organima, otpočne bez odlaganja.

Dodali su da će se založiti da se nastave radovi na izgradnji planiranih saobraćajnica u okviru DUP -a Ilino.

Samo na taj način, smatraju oni, umanjiće se ili u potpunosti eliminisati jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju mještani i turisti.

Iz te partije ističu da je svima poznat problem saobraćajnih gužvi tokom ljetnje sezone u Šušnju, te da je mnogo toga predloženo, ali, da je "na žalost, malo učinjeno na njegovom rješavanju".

"Šušanj je zapamtio vrijeme kada je bio jedan od posjeda benediktinskog samostana na Ratcu, preko vremena kada je spajao Austrougarsku Carevinu i Kraljevinu Crnu Goru, do današnjeg dana, kada predstavlja jedno od najvećih naselja u Opštini Bar i važano turističko središte ovog grada. Smješten između oboda Sutormanskog masiva i krševite obale Jadrana, svakom stanovniku, turisti ili nenadanom putniku, pružao je sve pogodnosti blage mediteranske klime, sa borovom šumom na Žukotrlici koja je njen zaštitni znak i višestoljetnim maslinama koje ukrašavaju njegovo zaleđe", navodi se u njihovom saopštenju.

Kandidat za odbornika liste "Radomir Novaković Cakan – Biram Bar" Aleksandar Glavanović saopštio je da "svi mi želimo za naš Šušanj ono najbolje".

"Hoćemo da se razvija i unapređuje iz dana u dan. Svjesni smo problema na javnom parkiralištu kod Amfore, pogotovo u ljetnjim mjesecima, zato ćemo i raditi na njegovom uređenju u cilju potpunije iskorišćenosti kapaciteta", kazao je on.

Kandidatkinja za odbornicu Sonja Simonovska ističe i da će se potruditi da u predstojećem periodu pronađu adekvatne lokacije i izgrade makar jedno moderno igralište, jer "znamo i da Šušanj nema igralište za djecu".

"Za mene, kao starosjedioca, čiji su preci vjekovima živjeli u Šušanju, posebnu pažnju zaslužuje onaj stari, istorijski dio Šušanja od zaseoka Talića i Matkovića, na jednoj, do zaseoka Gromanića i Banovog potoka na drugoj strani, a koji je nepravedno zapostavljen i u kojem u 21. vijeku nemamo riješeno pitanje vodosnabdijevanja i odvoda otpadnih voda. Isti je slučaj i u svim naseljima koja gravitiraju preko željezničke pruge, od naselja Zeleni pojas do Ilina", rekao je kandidat za odbornika Nikola Đokmarović.

"Vremena za čekanje nema, za vaš i naš Šušanj, hoćemo samo najbolje", konstatuje se u saopštenju.

Bonus video: