Grubišić: Naša politika prema Crnoj Gori je isključivo da budemo dugoročno dobri susjedi

"Odnosi ove dvije zemlje su izraz regionalne stabilnosti, saradnje i posvećenosti, što predstavlja siguran okvir za njihov demokratski i ekonomski napredak”, rekao je Đurašković

1991 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

“Što se tiče Hrvatske, mi imamo dosta jednostavnu politiku prema Crnoj Gori - naša politika je isključivo da budemo dugoročno dobri susjedi”, kazao je ambasador Hrvatske Veselko Grubišić na sastanku sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem.

Đurašković je Grubišića primio u zvaničnu posjetu i tom prilikom iskazao interesovanje za dalje produbljivanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, kao i za bratimljenje Prijestonice Cetinje i glavnog i po broju stanovnika najvećeg grada Hrvatske – Zagreba.

“Prijateljski odnosi između Crne Gore i Hrvatske mogu poslužiti kao primjer ostalim državama u regionu, ali i širem okruženju. Odnosi ove dvije zemlje su izraz regionalne stabilnosti, saradnje i posvećenosti, što predstavlja siguran okvir za njihov demokratski i ekonomski napredak”, rekao je Đurašković.

Iz Službe gradonačelnika je saopšteno da je na kraju razgovora iskazana obostrana spremnost na saradnju, posebno po pitanjima ekonomije, kulture i turizma, kao i mogućnost kooperacije na programima prekogranične saradnje.

Bonus video: