Šaranović: Vuković od danas formalno i suštinski bivši gradonačelnik

"Dokazali smo da smo bili u pravu kada smo tvrdili da je izbor Ivana Vukovića na osnovu neustavnog Zakona o bježaniji od izbora DPS-SNP-URA većine i na način kako je sproveden apsolutno suprotan našem pravnom sistemu", kazao je poslanik Demokrata

13270 pregleda 7 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Nosilac koalicione liste "Idemo, ljudi" za izbore u Podgorici i poslanik Demokrata Danilo Šaranović kazao je da je Ivan Vuković od danas formalno i suštinski bivši gradonačelnik glavnog grada.

"Vijesti" su prethodno objavile da je Upravni sud poništio odluku Skupštine Glavnog grada, kojom je Vuković 5. jula izabran za gradonačelnika. Tužbu protiv lokalnog parlamenta ranije je tom sudu predao odbornički klub Demokrata.

"Zahvaljujući tužbi Demokrata i besprekornom vođenju procesa od strane Pravnog tima Demokrata na čelu sa Nevenom Gošovićem, Upravni sud je donio presudu kojom je poništio odluku o ponovnom izboru i suštinski razriješio Ivana Vukovića funkcije gradonačelnika Podgorice. Dokazali smo da smo bili u pravu kada smo tvrdili da je izbor Ivana Vukovića na osnovu neustavnog Zakona o bježaniji od izbora DPS-SNP-URA većine i na način kako je sproveden apsolutno suprotan našem pravnom sistemu. Ivan Vuković je od danas i formalno i sištinski bivši gradonačelnik Podgorice", kazao je Šaranović u izjavi za "Vijesti".

Naveo je da je, današnjom presudom Upravnog suda, "apsolutno potvrđeno" da se Vuković lažno predstavljao prethodnih mjeseci. "Ali i da su svi predsjednici opština koji su pravnim divljaštvom izabrani prethodnih mjeseci apsolutno nezakonito na tim pozicijama".

"Čestitam građanima i pozivam ih da ovu veliku pravnu pobjedu proslavimo na večerašnjoj završnoj pobjedničkoj koalicije 'Idemo ljudi' u sportskoj hali Univerzitetskog sportskog centra, a da svi masovnim izlaskom na birališta 23. oktobra verifikujemo pored pravne i ubjedljivu političku pobjedu, kako se uzurpatori vlasti i volje naroda nikada više ne bi vratili na pozicije odlučivanja", zaključio je Šaranović.

Bonus video: