Radimo i razvijamo Žabljak: Jasnom vizijom razvoja do evropskog kvaliteta naših sugrađana

"Sprovođenje podrške ženskom preduzetništvu i mladima u biznisu, otvaranje radnih mjesta u hotelu "Durmitor", otvaranje radnih mjesta kroz projekat dva privatna hotela, kroz projekat javne garaže, program podrške visokoškolcima u vezi zaposlenja, kao i uvođenje posebnih podsticaja za poljoprivredna gazdinstva, čiji su nosioci mladi ljudi", navodi se u saopštenju

1458 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

"Realizacija ovog sveobuhvatnog izbornog programa, garantuje evropski kvalitet života našim sugrađanima" saopštila je koalicija "Prava stvar, Radimo i razvijamo Žabljak". "Umjesto političkih floskula, sugrađanima nudimo jasnu i nedvosmislenu viziju razvoja našeg grada", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, "u namjeri da stvorimo Žabljak po mjeri svih naših sugrađana, naš izborni program usmjerili smo na zadovoljenje potreba i zaštitu interesa svih naših sugrađana".

Ističu da će kroz jednaku brigu o svim kategorijama i starosnim grupama stanovnika, ostvariti pretpostavku za Žabljak u kojem svi vide i stvaraju budućnost.

Za njih, "izborni program predviđa niz projekata i aktivnosti usmjerenih na poboljšanje kvaliteta života naših sugrađana. Sa posebnim ponosom ističemo niz mjera posvećenih mladima Žabljaka u rješavanju jednog od najvažnih egzistencijalnih pitanja - zaposlenja".

U planu imaju i otvaranje novih radnih mjesta, kroz olakšice i podršku investitorima.

Kao najvažnije aktivnosti u toj oblasti navode: "sprovođenje podrške ženskom preduzetništvu i mladima u biznisu, otvaranje radnih mjesta u hotelu "Durmitor", otvaranje radnih mjesta kroz projekat dva privatna hotela, kroz projekat javne garaže, program podrške visokoškolcima u vezi zaposlenja, kao i uvođenje posebnih podsticaja za poljoprivredna gazdinstva, čiji su nosioci mladi ljudi".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Boris Pejović

Naglašavaju da je "namjera da stvaramo Žabljak jednakih šansi, te u oblasti socijalnih mjera i programa, to i materijalizujemo, kroz najznačajnije projekte, koji se odnose na: stvaranje ambijenta za zapošljavanje lica sa invaliditetom, petogodišnji akcioni plan za sprovođenje Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti, kao i donošenje lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost".

Kako kažu, razumiju i značaj zdravstvene zaštite, pa planiraju, "nastavak podrške institucijama zdravstvene zaštite na teritoriji naše opštine, iniciranje projekta rekonstrukcije stare bolnice i stavljanje u funkciju ovog objekta, kao i lokalni plan socijalne i dječje zaštite, kao i nabavku opreme za fizikalnu terapiju".

Ističu da ne zanemaruju ni najmlađe, pa izbornim programom predviđaju, "podršku obrazovnim institucijama, stimulisanje mladih talenata, nastavak programa stipendiranja najboljih studenata i nagrađivanja najboljih učenika, kao i nastavak programa naknade za novorođenčad."

Dodaju da "svi ovi projekti svjedoče o sveobuhvatnosti izbornog programa, čija realizacija garantuje evropski kvalitet života našim sugrađanima".

Bonus video: