Zoronjić: Pokazaćemo kako se vodi grad i brine o građanima konstantno, a ne samo pred izbore

"Neznani i nepošteni su oni koji nas ponižavaju i udaraju na naše dostojanstvo. Mi ćemo se baviti onim što su stvarne potrebe građana Bijelog Polja", rekla je Zoronjić

6318 pregleda 6 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Nositeljka liste bijelopoljske URE "Može Bijelo Polje - Može Crna Gora" Suada Zoronjić kazala je da će, ukoliko ta partija bude dio lokalne vlasti, transformisati Bijelo Polje u evropski grad koji će biti kulturno jači, ekološki, zeleniji i omladini privlačniji za život.

"Pokazaćemo 23. oktobra kako se vodi grad i brine o građanima konstantno, a ne samo pred izbore. Neznani i nepošteni su oni koji nas ponižavaju i udaraju na naše dostojanstvo. Mi ćemo se baviti onim što su stvarne potrebe građana Bijelog Polja. Oni se neće nikada promijeniti, jer lopov nikada ne prestaje da krade. Nakon 30 godina više im nije potrebna prilika da dokrajče sve što su uništili", rekla je Zoronjić na završnoj konvenciji liste "Može Bijelo Polje, može Crna Gora".

Lider GP URA i premijer Dritan Abazović rekao je da je "jedina partija koja je ostala zamrznuta u prošlosti partija koja je sakrila ime i prezime".

"DPS je sakrio ime, zastavu, boju ali nije svoj glas koji i dalje sije mržnju. Od tolike brige za manjine u Bijelom Polju, doveli su do toga da se narod dijeli, da se sjever prazni i ostaje samo za one koji su im lojalni. To nije Crna Gora, naša zemlja je zemlja koja ne pravi nacionalne, vjerske i etničke razlike. U građanskoj državi svi smo jednaki. Sad vam obećavam, da ovaj iznos od sedam miliona koje je Suada Zoronjić izborila za vašu opštinu, nije konačan. Dobićete osmi milion jer je ova vlada obećala da će svaka opština koja preda projekat za razvoj sjevera dobiti milion", rekao je Abazović.

On je, kako je saopšteno iz te koalcije, kazao i da "iza svakog nacionalizma na zapadnom Balkanu stoji korupcija".

"Nju održavaju ljudi koji žele statu quo jer njima to odgovara. Svi ti koji to žele su oni koji pokušavaju drugima da nametnu teret zbog stopiranja ulaska u EU, a nisu u stanju da podrže nijednog sudiju Ustavnog suda i odblokiraju institucije", rekao je Abazović.

Kandidat za gradonačelnika barske koalicije "Može Bar! Može Crna Gora! " Goran Đurović rekao je da Abazoviću "predsjednik koji toliko brine o manjinskim narodima, moram obrazložiti šta je istinska borba za njihova prava."

"To je ono što je uradila 43. vlada Dritana Abazovića u kojoj nikad nije više bilo članova manjinskog naroda, čast mi je što sam u vladi u kojoj je premijer pripadnik manjinskog naroda. Ova vlada je potpisala Temeljni ugovor i dala islamskoj zajednici 7 hiljada hektara zemljišta u Podgorici. To je istinska borba za manjine", rekao je Đurović.

Kandidat za odbornika bijelopoljske liste URA Nikola Purić, kazao je da su pred Bijelopoljcima ostala samo četiri dana do promijene, te da je uvjeren da će smijeniti lokalnu vlast u Bijelom Polju.

Bonus video: