Prava Crna Gora: Ostvarili smo generalne partijske ciljeve

Bićemo zastupljeni u novim sazivima lokalnih parlamenata i dio vlasti u Podgorici, Zeti, Danilovgradu, Žabljaku i Pljevljima, navodi se u saopštenju

2971 pregleda 7 komentar(a)
Sa Predsjedništva, Foto: Prava Crna Gora
Sa Predsjedništva, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora je održanim lokalnim izborima postigla generalne ciljeve a oni se sastoje, prije svega, u totalnom razvlašćivanju prethodnog režima, saopšteno je sa Predsjedništva te partije.

Kada je u pitanju uspjeh po gradovima, ističu da će u sazivima lokalnih parlamenata biti zastupljeni i biti dio vlasti u Podgorici, Zeti, Danilovgradu, Žabljaku i Pljevljima.

Kako kažu, sada su zastupljeni u većem broju lokalnih parlamenata nego prije održavanja lokalnih izbora. "Izražavamo otvoreno zadovoljstvo zbog evidentnog uspjeha i uvećane zastupljenosti", navodi se u saopštenju.

Ističu da u Budvi, Baru i Bijelom Polju nisu postigli planirani rezultat pa će rad partije u ovim opštinama biti predmet, posebne organizacione analize i lokalnih reformi.

Naglašavaju da, "Predsjedništvo konstatuje lažni narativ prema kojem je partija navodno „prosula“ glasove u Bijelom Polju i Baru, te da bi po „Dontovoj formuli“ raspored mandata u ova dva grada bio u korist političkih saveznika i da bi time navodno pobijedili DPS u ovim gradovima, u slučaju da je Prava Crna Gora pristupila nekoj od predizbornih koalicija". Kako kažu, to je za njih neistina.

Zaključuju da bi u Bijelom Polju i Baru, mogućnost DPS-a da sa sebi bliskim partijama formira lokalnu vlast, bila ista i da su pristupili nekoj od predizbornih koalicija.

Navode primjer Bijelog Polja, "gdje je DPS osvojio 15 mandata, a Bošnjačka stranka 4 mandata (od ukupno 37 mandata), primjenom Dontove formule DPS i Bošnjačka stranka bi imali 15 i 4 mandata, dok bi jedan mandat koji bi osvojile koalicija u kojoj bi eventualno bila Prava Crna Gora i drugi politički subjekti ispod izbornog cenzusa, bio oduzet nekoj izbornoj listi iz korpusa anti-DPS snaga".

Vjeruju da bi došlo do preraspodjele mandata na suštinski istoj političkoj strani, bez uticaja na DPS i Bošnjačku stranku. Na isto upućuju kada su u pitanju rezultati izbora u Baru.

"Prava Crna Gora ne dovodi u pitanje potrebu političkog objedinjavanja u borbi za istinsku smjenu režima, ali svako treba da ima na umu istinu i činjenice kada dovodi u pitanje odluke partije koja je dala jedno od najsnažnijih i najiskrenijih političkih žrtava za tu borbu", navodi se u saopštenju.

Smatraju da je politika partije na lokalnim izborima održanim 23. oktobra ostvarila snažne rezultate.

"Fokus političke partije u narednim danima biće na pregovorima o formiranju vlasti u pet lokalnih sredina na čelu sa Podgoricom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: