Abazović sa ambasadorima Kvinte i EU: Što prije izabrati sudije US i deblokirati institucije

"Crna Gora ostaje partner pouzdan i kredibilan partner okrenut stoprocentno evroatlantskim vrijednostima na kojima počiva demokratija i savremeni svijet", kazao je Abazović

9660 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Što prije je potrebno odblokirati institucije sistema i izabrati članove Ustavnog suda kako bi se redovni politički procesi u Crnoj Gori nesmetano odvijali.

To je poručeno sa sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ambasadora zemalja Kvinte i šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori.

Iz Vlade je saopšteno da je Abazović sa ambasadorima Kvinte i EU razgovarao o načinu prevazilaženja krize, osvrnuvši se na nedavno završene lokalne izbore i buduća politička kretanja u državi.

Dodaju da se govorilo i o predstojećem Samitu Berlinskog precesa, očekivanjima i potrebi zbližavanja regiona Zapadnog Balkana, na kojem će Abazović predstavljati Crnu Goru.

"Crna Gora ostaje partner pouzdan i kredibilan partner okrenut stoprocentno evroatlantskim vrijednostima na kojima počiva demokratija i savremeni svijet", kazao je Abazović.

Radnom sastanku prisustvovali su ambasadorka SAD Džudi Rajznig Ranke, ambasadorka Velike Britanije Karen Medoks, zamjenik ambasadora Francuske Johann Uhrès, ambasador Njemačke Peter Felten, ambasadorka Italije u Crnoj Gori Andreina Marsela, šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Kristina Oana Popa, kao i savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Đorđe Radulović.

Bonus video: