Iković: Povukao sam žalbu, ne želimo biti smetnja formiranju vlasti u Danilovgradu

On je poručio da je uvjeren da OIK u tom gradu nije imao zakonskog ovlašćenja da poništava rješenje kojim je dan ranije potvrdila i proglasila njihovu izbornu listu

6343 pregleda 4 komentar(a)
Iković, Foto: Pokret Preokret
Iković, Foto: Pokret Preokret

Nosilac liste Preokret za Danilovgrad Vuk Iković povukao je žalbu koju je podnio Ustavnom sudu 30. septembra, iako smatra da je žalba zakonski utemeljena.

On je poručio da je i dalje uvjeren da Opštinska izborna komisija u Danilovgradu nije imala zakonskog ovlašćenja da poništava rješenje kojim je dan ranije potvrdila i proglasila njihovu izbornu listu.

Međutim, odlučivanje po ovoj žalbi je imalo svrhu isključivo prije izbora, a obzirom da se zbog paralize ustavnog sudstva to nije dogodilo, odlučili smo da naša žalba ne bude smetnja za blagovremeno utvrđivanje i objavljivanje konačnih rezultata lokalnih izbora u Danilovgradu", poručio je Iković, a navodi se u saopštenju Pokreta Preokret.

Iković je pozvao i ostale podnosioce žalbi Ustavnom sudu, posebno one koji su, kako je kazao, ih podnijeli nakon održanih izbora, da svoje žalbe povuku i time omoguće konstituisanje lokalnih parlamenata i normalno funkcionisanje lokalnih uprava.

Bonus video: