Milatović: Dan oslobođenja Podgorice građani će dočekati sa novom gradskom upravom

"Danas je bio početak, u ponedjeljak će biti nastavak pregovora", rekao je Milatović

50451 pregleda 67 komentar(a)
Milatović govori na pres konferenciji, Foto: Biljana Matijašević
Milatović govori na pres konferenciji, Foto: Biljana Matijašević

Nosilac liste Pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Podgorici, Jakov Milatović najavio je da će građani Glavnog grada Dan oslobođenja, 19. decembar, dočekati sa novom lokalnom upravom.

On je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa nosiocima lista Za budućnost Podgorice, Idemo ljudi i Može Podgorica, rekao da je sastanak bio konstruktivan.

"Imali smo jako dobar, konstruktivan sastanak i, ako se po jutru dan poznaje, građani Podgorice će vrlo brzo dobiti gradsku upravu...Dan oslobođenja Podgorice (19. decembar) građani će dočekati sa gradskom upravom u punoj funkciji. Danas je bio početak, u ponedjeljak će biti nastavak pregovora. Imaćemo razgovore sve do potpisivanja koalicionog sporazuma koji će biti osnov funkcionisanja gradske uprave", rekao je Milatović.

On je kazao da su danas pokušali sa ukrste programske ciljeve i usaglasili se da će jedan od prvih koraka biti revizija urađenog u prethodnom periodu. “Transparentno ćemo se odnositi prema radu gradske uprave, brinućemo o svim razvojnim prioritetima koje smo imali u predizbornim programima i naredni pregovarački period ćemo iskoristiti da dodatno ukrstimo programske ciljeve kako bismo ih sumirali u jedan koalicioni sporazum”, saopštio je Milatović.

Povezani članci

02. Novembar 2022.

Počeli razgovori o formiranju vlasti u Podgorici

On je rekao da je bilo riječi o proglašenju rezultata.

"Očekujemo to vrlo brzo od Opštinske izborne komisije. Pozivamo još jednom OIK i ostale učesnike procesa da ne opstruiraju proglašenje rezultata", kazao je Milatović.

Na pitanje da li je već jasno koje će pozicije koalicioni partneri zauzeti u lokalnoj upravi, odgovorio je da danas nijesu razgovarali o tome.

Najavio je da će naredni sastanak biti u ponedjeljak u 12 sati u prostorijama Demokratskog fronta.

U današnjim pregovorima, osim Milatovića, učestvovali su nosioci lista "Za budućnost Podgorice" Jelena Borovinić Bojović, "Idemo ljudi" Danilo Šaranović i "Može Podgorica — Ovo je naš grad" Luka Rakčević sa saradnicima.

Pokret Evropa sad je na lokalnim izborima u Podgorici 23. oktobra sa 21,7 odsto glasova osvojio 13 mandata.

Koalicija "Za budućnost Podgorice" osvojila je 11 mandata, koalicija "Idemo ljudi" šest, a lista "Može Podgorica - Ovo je naš grad" četiri mandata.

Na vlasti u Podgorici do sada je bio DPS.

Bonus video: