Jovanović: Vlast u Budvi će funkcionisati na što širem konsenzusu

"Nakon obavljenih razgovora sa političkim konstituentima koji su činili vlast od 2016. u opštini Budva mogu reći da smo veoma optimistični da će naredni črtvorogodišnji mandat funkcionisati na što širem konsenzusu"

11332 pregleda 24 komentar(a)
Jovanović, Foto: Vuk Lajović
Jovanović, Foto: Vuk Lajović

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) i gradski menadžer Budve Nikola Jovanović uvjeren je da će opštinska vlast u naredne četiri godine funkcionisati na što širem konsenzusu političkih partija, te za 18. novembar najavio održavanje konstititivne sjednice Skupštine opštine (SO) Budva.

"Nakon obavljenih razgovora sa političkim konstituentima koji su činili vlast od 2016. u opštini Budva mogu reći da smo veoma optimistični da će naredni črtvorogodišnji mandat funkcionisati na što širem konsenzusu. Što se tiče SNP i URA oni su došli sa jasno utvrđenim stranačkim stavom da su raspoloženi da budu dio lokalne vlasti. Što se tiče Demokratske Crne Gore oni su imali odsustvo stranačkih organa, ostaje da se u narednim danima izjasne da su im prihvatljivi principi koje smo im mi prezentovali, izborni program koji su građani Budve dominantno podržali", kazao je Jovanović novinarima nakon razgovora o formiranju lokalne vlasti.

Jovanović i lider budvanskog DF i nosilac liste "Budva na prvom mjestu" na lokalnim izborima 23. oktobra Milo Božović danas su o formiranju vlasti u Budvi razgovarali sa predstavnicima tri izborne liste.

Jovanović je kazao da očekuje da se do 18. novembra kada će biti održana konstitutva sjednica SO i verifikovani mandati odbornika svi politički subjekti izjasne o ponudi DF o poštovanju izborne volje građana i izbornog programa koji su oni podržali.

Lista "Milo Božović - Budva na prvom mjestu!" - Demokratski front osvojila je na lokalnim izborima apsolutnu većinu - 18 mandata.

Budvanski parlament broji 33 odbornika.

Lista “Prava stvar, Koalicija Jedinstveni za Budvu - Dragana Mitrović" - DPS, SDP, SD; LP i GI 21. maj" devet mandata, lista “Luka Liješević - Prava Crna Gora - Držimo riječ - Marko Milačić nisu prešli cenzus.

Lista “SNP - Temeljno za Budvu" osvojila je jedan mandat, lista “Dragan Krapović - Idemo ljudi! - Demokrate - Demos" četiri mandata.

Lista “Dr Vujičić Božidar - Građanska akcija - Za bolju Budvu" nije prešla cenzus, a lista “Dr Dritan Abazović - Može Budva! Može Crna Gora! - Građanski pokret URA" jedan mandat.

Bonus video: