Abazović sa Bilčikom: Izborom sudija Ustavnog suda stvoriti uslove za normalno funkcionisanje institucija

Bilčik je istakao da su dijalog i kompromis svih političkih subjekata neophodni, te da Evropski parlament stoji na raspolaganju za podršku u cilju pospješivanja dijaloga unutar zemlje

10327 pregleda 4 komentar(a)
Bilčik i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Bilčik i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Izborom sudija Ustavnog suda u Skupštini krajem novembra bi se stvorili uslovi za normalno funkcionisanje institucija, nakon čega bi svi politički činioci bili u mogućnosti da provjere ustavnost bilo kog pravnog akta, kazao je premijer Dritan Abazović tokom sastanka sa evropskim poslanikom Vladimirom Bilčikom, koji sa svojom delegacijom boravi u posjeti Crnoj Gori.

Tim korakom bi se, kako je naveo Abazović, stvorili uslovi za eventualno održavanje parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

Premijer je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u tom kontekstu pozvao sve političke subjekte da u Skupštini podrže izbor kandidata za sudije Ustavnog suda, istakavši spremnost da Građanski pokret URA, čiji je predsjednik, u tom smislu bude dio dijaloga.

Bilčik je istakao da su dijalog i kompromis svih političkih subjekata neophodni, te da Evropski parlament stoji na raspolaganju za podršku u cilju pospješivanja dijaloga unutar zemlje.

Sastanku su, uz Bilčika, prisustvovali i poslanik u Evropskom parlamentu Kristijan Sagarc i šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Kristina Oana Popa.

Bonus video: